Andreea Paul Vass: Exporturile merg extraordinar de bine pentru produsele româneşti

Consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, a declarat, luni seară, că în materie de stimulare a exporturilor România merge "incredibil de bine", ritmul de export crescând cu 20 - 35 la sută în anul 2010.

65 afișări
Imaginea articolului Andreea Paul Vass: Exporturile merg extraordinar de bine pentru produsele româneşti

Andreea Paul Vass: Exporturile merg extraordinar de bine pentru produsele româneşti (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Sunt ingredientele necesare care să ne alimenteze optimismul că în trimestrul doi economia României va ieşi din criză. Cred că România este pregătită la modul real de a ieşi din criză pe fundamente economice mult mai sănătoase. În materie de stimulare a exporturilor, România merge incredibil de bine. În ciuda turbulenţelor economice generate de criză pe piaţa comunitară, exporturile româneşti cunosc ritmuri de creştere cu două cifre, de 20 sau 35 la sută. În 2010, exporturile merg extraordinar de bine, pentru produsele româneşti în zona automobile, maşini, echipamente electrice, cablaje, chiar şi produse agricole", a spus Vass.

Potrivit Andreei Paul Vass, România, în sfârşit, "începe să îşi valorifice potenţialul agricol şi să exporte".

"Producţia industrială creşte, comenzile industriale la fel. Pentru prima dată în luna decembrie 2010, sectorul construcţiilor cunoaşte cea mai mare dinamică de revigorare faţă de toate celelalte state comunitare. Pornim de la o bază joasă, dar pe principii economice mult mai sănătoase", a afirmat Vass.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici