APPLE a lansat IPAD MINI, iMac, MacBook Pro. Cum arată noile produse - GALERIE FOTO

Compania Apple a prezentat mai multe produse noi, printre care iPad Mini, a patra generaţie iPad, noul iMac, MacMini şi MacBook Pro.

3312 afișări
Imaginea articolului APPLE a lansat IPAD MINI, iMac, MacBook Pro. Cum arată noile produse - GALERIE FOTO

APPLE a lansat IPAD MINI, iMac, MacBook Pro. Cum arată noile produse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 20:50 - APPLE a prezentat iPad Mini.

La fel ca în cazul versiunii în miniatură a playerului digital al grupului, Mini oferă utilizatorilor aceeaşi funcţionalitate ca un iPad standard, însă la o dimeniune care o face mai uşor de transportat.

Mini va avea o grosime de 7,2 milimetri şi o greutate de circa 300 de grame. Ecranul noii tablet, de 7,9 inci (20 cm) va avea însă aceeaşi rezoluţie ca şi iPad original, însemnând că îi vor lipsi efectele HD ale modelelor ulterioare.

Versiunea mai mică va avea aceeaşi durată de 10 ore de utilizare ca predecesorul de dimensiuni normale, dar aceasta va fi cea mai mică baterie produsă vreodată, potrivit Apple.

Grupul va începe să accepte precomenzi vineri, cu livrarea aşteptată în două săptămâni.

iPad Mini va avea preţul de 329 de dolari.

UPDATE 20:45 - A fost prezentată a patra generaţie de IPAD

iPad generaţia a patra, care a reprezentat în bună măsură o surpriză, va avea un nou cip, numit A6X, şi capacităţi grafice de două ori mai mari. Tableta va avea o baterie cu durată de viaţă similară cu versiunea anterioară, de 10 ore, conexiune WiFi de două ori mai rapidă decât iPad 3 şi noul conector Lightning al Apple.

Potrivit Apple, seria iPad a înregistrat vânzări de peste 100 de milioane de unităţi în mai puţin de 3 ani şi generează 91% din traficul de date al tabletelor.

UPDATE 20:25 - A fost prezentat noul iMac, subţire de 5 mm, cu 80% mai subţire decât generaţia anterioară.

Ultimul iMac este cu 45% mai subţire şi va include un ecran complet laminat.

UPDATE 20:20 - A fost lansat MacMini, la preţul de 599 de dolari

UPDATE 20:14 - A fost prezentat noul MacBook Pro, la preţul de 1699 de dolari.

Noul MacBook Pro va avea o grosime mai mică de un inci (2,54 cm), cu o greutate de aproape 1,6 kilograme, cu 20% mai uşor ca actuala versiune.

UPDATE 20:00 - Evenimentul a început

Până acum, Apple a vândut 84 de milioane de iPad-uri, iar ultimul model, iPad 3, avea un preţ de pornire de 499 de dolari la aproape 25 de centimetri.

Există şi o premieră pentru această lansare Apple. Pentru prima dată, compania americană s-a hotărât să transmită în direct evenimentul pentru utilizatorii Apple TV, conform The Telegraph.

Analiştii economici consideră că "iPad Mini" va avea succes mai ales datorită perioadei alese pentru lansare. Astfel, tableta ar putea fi "un cadou nu atât de scump pentru Crăciun".

Principalii rivali ai Apple în războaiele digitale sunt Amazon cu dispozitivul Kindle şi Barnes and Noble cu Nook. Alte companii cu prezenţă important sunt Google, cu Nexus 7, şi tableta Surface recent lansată de Microsoft.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici