ASF a decis intrarea Euroins în procedură de redresare financiară/Euroins: Am operat o majorare de capital de 200 milioane lei, situaţia financiară s-a îmbunătăţit

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis miercuri deschiderea procedurii de redresare financiară pentru Euroins România, vizând restabilirea situaţiei financiare a companiei, în termen de un an.

31543 afișări
Imaginea articolului ASF a decis intrarea Euroins în procedură de redresare financiară/Euroins: Am operat o majorare de capital de 200 milioane lei, situaţia financiară s-a îmbunătăţit

ASF a decis intrarea Euroins în procedură de redresare financiară (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Decizia ASF se bazează pe concluziile unui raport de control privind activitatea şi managementul financiar al EUROINS, care a scos în evidenţă o serie de deficienţe privind solvabilitatea şi nivelul capitalului. De asemenea, Consiliul ASF a avut în vedere identificarea, pe baza situaţiilor financiare de la 30 iunie 2015, a unui necesar minim de capital insuficient acoperit prin aportul de 200 milioane de lei asumat de acţionarii societăţii pentru luna octombrie a acestui an, în contextul cerinţelor suplimentare de lichiditate şi de capital rezultate din aplicarea, de la 1 ianuarie 2016, a noilor norme de supraveghere Solvabilitate II", arată ASF, într-un comunicat.

În termen de 20 de zile de la data comunicării deciziei, Consiliul de Administraţie al Euroins este obligat să transmită ASF planul de redresare, care să includă atât o estimare a resurselor financiare cu care se intenţionează corectarea marjei de solvabilitate, programele de reasigurare, cât şi un program de stingere a datoriilor.

De asemenea, compania va transmite lunar către ASF un raport privind stadiul realizării măsurilor pe care societatea şi le va asuma prin planul de redresare.

"Decizia ASF constituie o măsură prudenţială adoptată în scopul redresării financiare a societăţii şi al restabilirii indicatorilor prudenţiali. EUROINS are în continuare dreptul de a desfăşura activitatea de asigurare (subscriere de riscuri noi, lichidare daune etc.), iar toate poliţele deja emise rămân valabile până la data expirării", mai arată ASF.

Euroins: Am operat o majorare de capital de 200 milioane lei, situaţia financiară s-a îmbunătăţit

Euroins a operat în octombrie o majorare de capital de 200 de milioane de lei şi şi-a îmbunătăţit situaţia financiară, a anunţat miercuri compania, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis intrarea asigurătorului în procedură de redresare financiară.

"Adunarea generală a acţionarilor Euroins Romania a votat pe 8 octombrie mărirea capitalului social al societăţii cu 200 de milioane de lei, documentaţia fiind înregistrată la Registrul Comerţului pe 12 octombrie. Pe lângă mărirea de capital de 200 de milioane de lei, performanţa Euroins Romania s-a îmbunătăţit semnificativ în cursul anului 2015, aşa cum o arată următorii indicatori: frecvenţa daunelor pe segmentul RCA a scăzut cu peste 30%; numărul de petiţii depuse la ASF a scăzut cu peste 72%; rezerva medie de daună este mai mare decât dauna medie plătită; situaţia financiară pentru trimestrul II 2015 arată un rezultat pozitiv", a comunicat compania.

Reprezentanţii asiguratorului apreciază ca măsurile vor conduce la respectarea tuturor cerinţelor de reglementare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici