ASF: Tariful mediu la poliţele RCA a crescut cu 7% în primele trei luni ale acestui an

Tariful mediu la poliţele de răspundere civilă auto (RCA) a crescut cu 7% în primele trei luni ale acestei an, cifra fiind obţinută prin raportarea subscrierilor la numărul de autovehicule asigurate, a declarat Albin Biro, membru neexecutiv în conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

353 afișări
Imaginea articolului ASF: Tariful mediu la poliţele RCA a crescut cu 7% în primele trei luni ale acestui an

ASF: Tariful mediu la poliţele RCA a crescut cu 7% în primele trei luni ale acestui an (Imagine: Shutterstock)

"În primele trei luni, asigurătorii autorizaţi să emită poliţe RCA au subscris prime de 701 milioane de lei şi, prin raportarea la numărul de automobile asigurate, reiese că tariful mediu la acest tip de asigurări a crescut, în medie, cu 7%", a spus Biro, prezent la un eveniment de specialitate.

În primele trei luni ale anului trecut, subscrierile RCA au însumat 676,51 milioane de lei, în urcare cu 9,46% faţă de martie 2012, potrivit datelor ASF.

Pe întreg anul, subscrierile RCA au crescut cu 15,5%, la 2,47 miliarde de lei.

Acest segment de piaţă reprezintă 25,8% din totalul subscrierilor la nivelul pieţei, care în 2013 a atins 8,29 miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici