Aurul, la un nou preţ record. Argintul a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii 31 de ani

Preţul aurului a atins miercuri un nou record, peste pragul de 1.500 de dolari, în timp ce cotaţia argintului , din cauza tema urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii 31 de anierilor investitorilor privind perspectivele economiei SUA şi a accelerăriii inflaţiei în Asia.

259 afișări
Imaginea articolului Aurul, la un nou preţ record. Argintul a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii 31 de ani

Aurul, la un nou preţ record. Argintul a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii 31 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aurul a înregistrat un maxim de 1.505,4 dolari pe uncie miercuri, pe piaţa spot, fiind tranzacţionat la 1.502,96 dolari la 12:24 GMT, faţă de 1.493,9 în închiderea şedinţei precedente. Contractele futures pentru iunie au crescut cu 8,2 dolari, la 1.503,3 dolari.

Argintul a urmat evoluţia pozitivă a aurului şi a atins maximul ultimilor 31 de ani, la 44,79 dolari pe uncie. Ulterior, preţul argintului a coborât la 44,73 dolari, faţă de 43,89 dolari în şedinţa anterioară.

Preţul aurului a crescut cu 5% în aprilie, iar trendul ar putea continua, metalele preţioase fiind considerate un plasament ferit de riscuri, în contextul intensificării speculaţiilor privind restructurarea datoriei Greciei şi a înrăutăţirii perspectivei ratingului SUA de către agenţia Standard & Poor's.

"Aurul a ajuns un fel de monedă în sine, nmotiv pentru care am ajuns la 1.500 de dolari. Preţul acesta încorporează multe informaţii negative. Anunţul Standard & Poor's a dat impulsul necesar pentru a ajunge la cotaţia actuală", a afirmat Simon Weeks, şeful diviziei de metale preţioase la Bank of Nova Scotia.

În timp ce investitorii din Europa şi SUA consideră plasamentele în aur ca pe un mijloc de protecţie împotriva deprecierii valutelor, inflaţia în creştere şi cererea de consum mai ridicată din China şi India determină o majorare a cererii.

China este al doila mare consumator de aur la nivel mondial, după India, dar şi cel mai mare producător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici