Banca Elveţiei promite să protejeze în continuare francul de criza zonei euro

Banca Naţională a Elveţiei s-a angajat joi să prevină în continuare aprecierea francului, după ce şi-a dublat aproape deţinerile valutare pentru a proteja ţara de criza datoriilor din zona euro.

306 afișări
Imaginea articolului Banca Elveţiei promite să protejeze în continuare francul de criza zonei euro

Banca Elveţiei promite să protejeze în continuare francul de criza zonei euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Banca centrală a redus estimarea referitoare la inflaţie şi a anunţat că va lua toate măsurile necesare pentru a menţine francul în limita a 1,2 unităţi pentru un euro, relatează Bloomberg

În raportul trimestrial de politică monetară, instituţia a menţinut dobânda cheie în intervalul 0-0,25%, în conformitate cu aşteptările analiştilor.

Banca Naţională a Elveţiei a stabilit în septembrie 2011 un plafon maxim pentru franc de 1,2 unităţi pentru un euro, după ce investitorii au adus moneda aproape la paritate cu euro, punând în pericol creşterea economică.

Campania de prevenire a aprecierii monedei a umflat rezervele valutare ale băncii centrale elveţiene la peste 400 de miliarde de franci. Anul trecut, instituţia a cheltuit pentru intervenţii pe piaţa valutară 188 de miliarde de franci, de 10 ori mai mult decât în 2011.

Francul a fost tranzacţionat joi în jurul valorii de 1,2347 unităţi pentru un euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici