Banca Naţională a României are un nou Consiliu de Administraţie

Cele două Camere ale Parlamentului au votat, joi, cu 251de voturi "pentru" şi 42 "împotrivă" noul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României.

47 afișări
Imaginea articolului Banca Naţională a României are un nou Consiliu de Administraţie

Parlamentul dezbate numirea noului CA al BNR (Imagine: Cristi Movilă/Mediafax Foto)

Parlamentul a votat lista celor nouă membri în întregul acesteia, aşa cum a fost propusă de Comisiile de buget-finanţe după audierile celor nominalizaţi de partidele parlamentare.

Cei nouă membri ai CA al BNR investiţi de Parlament, inclusiv cu funcţiile pe care urmează să le deţină, sunt Mugur Isărescu - preşedinte al CA al BNR şi guvernator al BNR, Florin Georgescu - prim-viceguvernator al BNR, membru al CA, Bogdan Olteanu şi Cristian Popa, viceguvernatori şi membri ai CA al BNR, iar Dinu Marin, Nicolae Dănilă, Virgil Stoenescu, Agnes Nagy şi Napoleon Pop - membri ai CA al BNR.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, împreună cu candidaţii pentru Consiliul de Adminsitraţie al BNR, s-au prezentat joi în faţa Parlamentului pentru dezbaterea privind numirea noului Consiliu de Administraţie.

Mugur Isărescu a fost votat în unanimitate, marţi, de către Comisiile parlamentare de buget-finanţe, pentru un nou mandat de guvernator al BNR, iar Florin Georgescu a primit aviz ca prim-viceguvernator, din partea tuturor membrilor comisiilor, cu o singură excepţie, o abţinere.

Bogdan Olteanu a fost avizat, marţi, de Comisiile parlamentare de buget-finanţe, pentru funcţia de viceguvernator al BNR, în timp ce Lucian Croitoru, Daniel Dăianu şi Silviu Cerna nu au primit aviz din partea comisiilor.

Şedinţa de plen reunit a avut pe ordinea de zi două puncte, primul fiind citirea moţiunii de cenzură a PNL şi UDMR.

Parlamentarii PDL au părăsit şedinţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului nemulţumiţi de citirea moţiunii de cenzură iniţiată de PNL şi PSD dar au promis că vor reveni în sala de şedinţă în momentul în care se va discuta despre BNR.

Liberalii şi social-democraţilor le-au reproşat democrat-liberalilor că prin gestul lor au pus în pericol numirea unei noi conduceri la BNR, fapt care ar fi putut periclita activitatea Băncii Naţionale şi o serie de politici macroeconomice şi financiare.

Mandatul fostului CA al BNR expira pe 10 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici