Bank of America va concedia 16.000 de angajaţi până la sfârşitul anului

Bank of America va concedia 16.000 de angajaţi până la sfârşitul anului, accelerând un program de reducere a cheltuielilor, astfel că instituţia de credit va pierde "titlul" de cel mai mare angajator din sistemul financiar american, urmând să aibă în decembrie 260.000 de salariaţi.

264 afișări
Imaginea articolului Bank of America va concedia 16.000 de angajaţi până la sfârşitul anului

Bank of America va concedia 16.000 de angajaţi până la sfârşitul anului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui document care circulă în conducerea băncii, reducerile de personal au început deja, fiind eşalonate pe parcursul ultimului semestru din acest an, şi au scopul de a eficientiza operaţiunile, potrivit WSJ.com.

Programul are ca obiective reducerea riscurilor, creşterea veniturilor generate prin baza actuală de clienţi şi utilizarea operaţiunilor de investment banking preluate în 2008 prin fuziunea cu Merrill Lynch pentru a deveni unul dintre cei mai mari consilieri pentru investiţii la nivel mondial.

La nivelul serviciilor bancare comerciale, Bank of America vrea să reducă numărul de sucursale şi să restrângă operaţiunile de credite ipotecare, potrivit documentului.

Astfel, la sfârşitul acestui an banca ar avea 260.000 de angajaţi, cel mai redus personal din 2008, şi ar fi depăşită în topul angajatorilor din sistemul bancar american de JPMorgan Chase, Citigroup şi Wells Fargo, notează WSJ.com.

O sursă apropiată situaţiei a afirmat că ţinta ar putea fi modificată în funcţie de volumul afacerilor efectuate între timp.

Bank of America este a doua mare bancă din SUA după active, fiind depăşită anul trecut de JPMorgan Chase.

Directorul general al instituţiei de credit, Brian Moynihan, care a preluat conducerea băncii în 2010, a încercat să eficientizeze operaţiunile şi a renunţat la mai multe active neesenţiale, printre care s-au numărat divizii internaţionale de carduri de credit, deţineri în zona fondurilor de capital privat, o divizie de asigurări şi participaţii la mai multe bănci străine.

Astfel, activele Bank of America au scăzut cu 7%, la 2.160 miliarde de dolari.

Acţiunile băncii au crescut în acest an cu 69%, dar au scăzut cu 37% pe ansamblul mandatului lui Moynihan.

Concedierile planificate pentru a doua jumătate a acestui an ar aduce numărul total de locuri de muncă "tăiate" de Moynihan la aproximativ 30.000.

Bank of America nu este singura mare instituţie financiară americană care efectuează concedieri masive, însă efectuează cele mai "ambiţioase" tăieri.

Şomajul din Statele Unite se menţine peste pragul de 8% de peste trei ani şi a devenit un subiect sensibil, una dintre principalele teme din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, disputate între preşedintele în exerciţiu Barack Obama, susţinut de Partidul Democrat, şi candidatul Partidului Republican, Mitt Romney.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici