Bank of Beirut vrea să preia Marfin

Bank of Beirut încearcă să convingă Banca Naţională a României (BNR) să primească aprobarea pentru achiziţia Marfin Bank România, un proces destul de complicat având în vedere că libanezii nu s-au asigurat în prealabil de "binecuvântarea" BNR pentru această achiziţie, conform ZF.

Bank of Beirut vrea să preia Marfin

Bank of Beirut, o entitate cu active de 14 miliarde de euro şi ca­pital propriu de 1,8 miliarde de euro, a câştigat licitaţia din Cipru pentru achiziţia Marfin Bank România, dar acum stă în aprobarea obligatorie a BNR.

Cei de la BNR sunt destul de reticienţi în a permite in­trarea pe piaţa bancară ro­mâ­nească a unor acţionari din afara zonei euro, scrie ZF.

Marfin Bank România este la vânzare de mai mult de un an, ca parte a unui proces de restructurare a investiţiilor bancare ale grupurilor ciprio­te din afara ţării.

Sistemul bancar cipriot a fost salvat de la faliment în 2013, iar Marfin Bank Româ­nia are ca "şef indirect" Auto­ri­tatea de Rezoluţie din Cipru.

Marfin Bank România era la finalul anului 2014 pe locul 23 în sistemul bancar românesc, cu active de 2,4 miliarde de lei (540 milioane de euro) şi o cotă de piaţă de 0,6%.

De operaţiunile Marfin Bank România au fost inte­resaţi mai mulţi investitori, printre care Banca Transilvania, fon­dul de investiţii american J.C. Flowers sau miliardarul american Wilbur Ross, unul dintre acţionarii Eurobank (acţionarul principal de la Bancpost).

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
BANK OF BEIRUT ,
BNR ,
MARFIN BANK ,
preluare ,
zf
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent desăvârşit!”