Barclays, RBS şi alte bănci britanice ar putea plăti despăgubiri URIAŞE unor clienţi

Barclays, Royal Bank of Scotland şi alte două mari bănci britanice sunt pasibile de plata unor despăgubiri de până la 5 miliarde de lire sterline (7,92 miliarde dolari) pentru vânzarea incorectă de instrumente derivate unor companii mici.

212 afișări
Imaginea articolului Barclays, RBS şi alte bănci britanice ar putea plăti despăgubiri URIAŞE unor clienţi

Barclays, RBS şi alte bănci britanice ar putea plăti despăgubiri URIAŞE unor clienţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Băncile, între care se mai află Lloyds Banking Group şi HSBC Holdings, au alocat circa 740 de milioane de lire sterline pentru acoperirea despăgubirilor, dar analiştii consideră că necesarul de plată va fi mult mai mare, după de Autoritatea pentru Servicii Financiare a anunţat că a descoperit "nereguli grave" în vânzarea produselor financiare, relatează Bloomberg.

Plângerile împotriva băncilor s-ar putea transforma într-un nou scandal costisitor pentru băncile britanice, care plătesc încă pentru alte nereguli, legate de vânzarea incorectă de asigurări pentru împrumuturi personale.

În acest caz, băncile au alocat peste 10 miliarde de lire sterline, pentru acoperirea cererilor de despăgubiri.

Barclays ar putea fi nevoită să plătească până la 2,5 miliarde de lire pentru despăgubirea clienţilor cărora le-a vândut instrumente derivate, consideră Cormac Leech, analist bancar la firma Liberum Capital în Londra. HSBC şi RBS ar putea plăti între 500 milioane lire şi 1 miliard de lire, iar Lloyds 250 milioane lire-500 milioane lire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici