Barilul de petrol îşi continuă declinul şi ajunge la 45 de dolari. Aurul trece pe scădere

Indicele materiilor prime calculat de Bloomberg a crescut luni cu 0,5%, revenindu-şi de la scăderea de săptămâna trecută de 3,7%, care a marcat cel mai mare declin din ianuarie.

582 afișări
Imaginea articolului Barilul de petrol îşi continuă declinul şi ajunge la 45 de dolari. Aurul trece pe scădere

Barilul de petrol îşi continuă declinul şi ajunge la 45 de dolari. Aurul trece pe scădere

Preţul aurului a scăzut cu 0,1%, retrăgându-se de la cel mai ridicat nivel din martie 2014, în timp ce argintul şi-a continuat avansul şi a ajuns la 0,8%. Cuprul a crescut cu un procent, în timp ce nichelul a adăugat 1,8%.

Preţurile materiilor prime sunt estimate să crească în a doua jumătate a anului şi începutul lui 2017, în condiţiile în care reducerile de cheltuieli îngreunează livrările, iar cererea continuă să crească într-un ritm moderat, potrivit Citigroup.

Preţul petrolului a scăzut cu 0,7%, la 45,10 dolari barilul, după ce a scăzut cu 7,3% săptămâna trecută. Pierderile şi-au revenit pentru petrol după ce datele oferite de Baker Hughes au arătat că sondele din SUA au crescut numărul de câmpuri petroliere exploatate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici