Băsescu: Avem un cost al energiei care ne face necompetitivi la nivel european

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că România are un cost al energiei care ne face necompetitivi la nivel european, el precizând că ţara noastră se încadrează în tendinţa europeană legată de creşterea continuă a costurilor energiei.

312 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Avem un cost al energiei care ne face necompetitivi la nivel european

Băsescu: Avem un cost al energiei care ne face necompetitivi la nivel european (Imagine: Shutterstock)

El a afirmat, la cea de a XXI-a ediţie a "Topului Naţional al Firmelor Private din România", organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, că problema costului ridicat al energiei este nu doar a României, ci a întregii Europe.

"Avem un cost al energiei care ne face necompetitivi la nivel european, în raport cu Statele Unite, în raport cu China. Şi România se încadrează în această tendinţă europeană de a creşte continuu costurile energiei", a spus şeful statului.

El a menţionat că "una este o liberalizare a costurilor energiei şi să spui că targetul este nivelul european al costului energiei, şi alta e să spui liberalizezi energia dar costul energiei trebuie să urce la nivelul în care nu mai subvenţionezi de la stat".

"Aici trebuie o abordare care să se potrivească mediului de afaceri, şi va trebui gândită în perioada următoare", a mai declarat Traian Băsescu.

Potrivit şefului statului, cele două probleme, finanţarea IMM şi costul ridicat al energiei vor trebui să îşi găsească soluţii nu numai la nivel naţional, dar şi la la nivel european, el adăugând că mediul de afaceri din România nu este izolat.

Băsescu a mai arătat că faptul că 70% din exporturile româneşti merg pe piaţa UE probează că România devine tot mai competitivă şi tot mai legată de economia Uniunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici