Băsescu, oamenilor de afaceri turci: Priviţi la privatizări. RA-APPS scoate la vânzare hoteluri

Preşedintele Traian Băsescu le-a prezentat, marţi, oamenilor de afaceri turci oportunităţile oferite de România, menţionând agricultura, industria alimentară şi turismul, şeful statului făcând referire, în discursul său, şi la vânzarea de către RA-APPS a unor hoteluri.

406 afișări
Imaginea articolului Băsescu, oamenilor de afaceri turci: Priviţi la privatizări. RA-APPS scoate la vânzare hoteluri

Băsescu, oamenilor de afaceri turci: Priviţi la privatizări. RA-APPS scoate la vânzare hoteluri (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Priviţi cu atenţie la câteva sectoare din România, dincolo de energie, dincolo de infrastructurile finanţate cu bani europeni, dincolo de mediu. Priviţi la agricultură - România a rămas în acest an agricol extrem de bun cu aproape 3 milioane de hectare de pământ nelucrate", le-a spus Traian Băsescu oamenilor de afaceri turci, în cadrul unui forum economic organizat la Istanbul.

El a menţionat printre oportunităţile oferite de România industria alimentară, deoarece ţara noastră nu are capacitatea procesării recoltelor şi există bani europeni alocaţi dezvoltării de întreprinderi mici şi mijlocii cu profil alimentar, dar şi turismul.

"Turismul montan are, în mod cert, va avea un succes foarte mare în anii următori. Trebuie să vă spun că Guvernul are o politică de dezvoltare a infrastructurilor în zona turismului. Priviţi fără reţinere la privatizările care au loc chiar acum legate de o mare companie de stat - celebra RA-APPS - care scoate la vânzare un mare număr de hoteluri, de obiective turistice în locuri extraordinar de bune. Erau locurile pe care le utilizau în regimul trecut înalţii demnitari ai statului român. Acum vor fi bune de vânzare", a continuat şeful statului.

El a amintit şi de riscurile existente în România referitoare la retragerea capitalurilor băncilor străine şi reducerea exporturilor către ţări precum Franţa, Spania, Italia, Germania.

"Această realitate face mai actual ca oricând apelul meu la comunitatea de afaceri din România şi din Turcia să-şi întărească capacitatea de a face afaceri bilaterale. Realităţile noastre (...) impun până la urmă o apropiere a comunităţii de afaceri române de cea turcă şi, în acelaşi timp, cer statului român să privească cu atenţie, să renunţe la ce se poate reduce din sistemul de birocraţie sau din sistemele care blochează expansiunea afacerii cu Turcia", a spus Băsescu.

În acelaşi timp, el a reamintit existenţa restricţiei României de a exporta animale vii şi carne de vită în Turcia. "Sunt convins că ambele guverne vor privi cu atenţie la restricţiile nejustificate care există în relaţiile dintre cele două ţări", a spus Băsescu.

Totodată, şeful statului român a afirmat că a luat notă de problemele ridicate de oamenii de afaceri turci, printre care vizele pentru aceştia, cântărirea camioanelor la frontieră şi suplimentarea numărului autorizaţiilor de tranzit, precizând că acestea vor fi tratate cu responsabilitate, "în sensul creării facilităţilor legale maxime care se pot crea în acest moment".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici