BCE menţine dobânda de politică monetară la 0,25%

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut, joi, dobânda de politică monetară la minimul record de 0,25%, unde se află de la începutul lunii noiembrie, decizia fiind anticipată de cei mai mulţi analişti consultaţi de Bloomberg.

97 afișări
Imaginea articolului BCE menţine dobânda de politică monetară la 0,25%

BCE menţine dobânda de politică monetară la 0,25% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consiliul guvernatorilor BCE a hotărât ca rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit să rămână nemodificate la nivelurile de 0,25%, 0,75% şi, respectiv, 0%", a informat banca printr-un comunicat.

Preşedintele BCE, Mario Draghi, va susţine o conferinţă de presă după anunţarea deciziei băncii.

Doar 3 dintre cei 67 de economişti consultaţi de Bloomberg au estimat o reducere a dobânzii BCE. Analiştii Credit Agricole CIB şi Danske Bank au anticipat scăderea ratei cheie la 0,15%, iar cei ai Goldman Sachs la 0,1%.

Zona euro continuă să fie afectată de o încetinire puternică a inflaţiei, cu scăderi de preţuri chiar în unele state, potrivit cotidianului britanic The Guardian. Rata inflaţiei s-a situat la doar 0,5% în martie.

Directorul FMI, Christine Lagarde, a avertizat miercuri că riscul "unei perioade de inflaţie redusă, mai ales în zona euro", reprezintă o ameninţare majoră pentru stabilitatea globală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici