BERD va creşte investiţiile în Ucraina, în cadrul măsurilor internaţionale de sprijin economic

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) intenţionează să crească investiţiile în Ucraina, inclusiv să reia finanţarea proiectelor publice, în cadrul programului internaţional de sprijin economic, a anunţat joi instituţia financiară.

61 afișări
Imaginea articolului BERD va creşte investiţiile în Ucraina, în cadrul măsurilor internaţionale de sprijin economic

BERD va creşte investiţiile în Ucraina, în cadrul măsurilor internaţionale de sprijin economic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

BERD ar putea investi anual în Ucraina circa 1 miliard de euro, în următorii cinci ani, de la nivelul de 550-750 de milioane de euro avut în vedere la începutul lui 2014.

Majorarea va avea loc în contextul măsurilor internaţionale de susţinere, inclusiv al acordului între Ucraina şi FMI pentru stabilizarea economiei, anunţat joi.

Ucraina a convenit cu FMI un acord de împrumut în valoare de 14-18 miliarde de dolari, programul de ajutor financiar urmând să deblocheze şi alte finanţări pentru autorităţile de la Kiev, până la un total de 27 de miliarde de dolari în următorii doi ani.

BERD va continua să monitorizeze evoluţiile economice din Ucraina şi îşi va ajusta abordarea în funcţie de acestea.

Portofoliul de investiţii al BERD în Ucraina se ridică la circa 4,7 miliarde de euro.

Banca se va concentra pe finanţarea proiectelor din sectorul privat, dar va relua şi împrumuturile destinate sectorului public, blocate în ultimele 12 luni.

În sectorul privat, BERD va fi activă atât în sectorul corporatist, cât şi cel financiar şi va finanţa şi proiectele de creştere a eficienţei energetice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici