Biserica Ortodoxă din Cipru va încerca să convingă antreprenorii ruşi să nu plece din ţară

Liderul Bisericii Ortodoxe din Cipru, arhiepiscopul Chrysostomos, se va întâlni cu antreprenorii ruşi cu investiţii în ţară pentru a încerca să-i convingă să nu plece din cauza crizei bancare.

304 afișări
Imaginea articolului Biserica Ortodoxă din Cipru va încerca să convingă antreprenorii ruşi să nu plece din ţară

Biserica Ortodoxă din Cipru va încerca să convingă antreprenorii ruşi să nu plece din ţară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chrysostomos va organiza joi o cină cu şefii companiilor importante prezente în Cipru, pentru a discuta cu aceştia să nu-şi mute banii în altă parte, astfel încât situaţia Ciprului să nu se deterioreze şi mai mult, relatează cotidianului elen Kathimerini.

Arhiepiscopul intenţionează să le amintească ruşilor că au avut mult timp de câştigat de pe urma dobânzilor şi prezenţei în Cipru, în timp ce în alte ţări ar fi primit o dobândă apropiată de zero.

De asemenea, şeful Bisericii a afirmat că ciprioţii s-au obişnuit să trăiască confortabil, iar de acum ar trebui să se înveţe să se descurce cu mai puţini bani.

BIserica Ortodoxă este cel mai mare investitor de pe insulă şi un acţionar important al Hellenic Bank, a treia mare bancă a ţării. Hellenic Bank se află într-o situaţie financiară mult mai bună comparativ cu cele mai mari două instituţii de credit, Bank of Cyprus şi Cyprus Popular Bank, scrie Kathimerini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici