Boc: Acţiunile minoritare ale statului vor fi vândute, deşi Videanu a susţinut contrariul

Guvernul vrea să vândă acţiunile minoritare ale statului la diferite companii, pentru a alimenta cu banii obţinuţi din operaţiune fondul de finanţare a proiectelor majore de investiţii, a afirmat premierul Emil Boc, deşi ministrul Economiei susţinea recent că aceste participaţii nu vor fi vândute.

12 afișări
Imaginea articolului Boc: Acţiunile minoritare ale statului vor fi vândute, deşi Videanu a susţinut contrariul

Boc: Acţiunile minoritare ale statului vor fi vândute, deşi Videanu a susţinut contrariul (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Statul nu este, din nefericire, cel mai bun administrator, lucru care s-a demonstrat peste tot în lume, şi sunt situaţii în care statul mai are acţiuni minoritare la diverse societăţi şi companii. Acelea sunt o sursă doar pentru o anumită categorie de persoane, nu pentru întregul stat, adică de ce să le mai menţii dacă ele nu îţi aduc beneficii considerabile, pentru că oricum managementul aparţine alcuiva. Şi atunci este bine ca acţiunile minoritare să le vinzi, să le fructifici printr-o procedură stabilită de lege şi cu resursele obţinute din vânzarea acţiunilor minoritare mai bine să facem un fond de investiţii pentru lucrări de infrastructură şi exproprieri", a spus Boc, marţi seara, la postul public de televiziune.

Surse oficiale au declarat, la începutul săptămânii trecute, agenţiei MEDIAFAX, că premierul Emil Boc va prezenta în Parlament un nou program anticriză, una dintre măsurile aflate în analiza Guvernului fiind înfiinţarea unui fond naţional de investiţii alimentat din acţiunile minoritare deţinute de stat la diferite companii şi care să fie valorificate pentru proiecte de investiţii.

Informaţia a fost confirmată atunci de premierul Emil Boc, iar programul a fost prezentat marţi Parlamentului, inclusiv cu măsura de constituire a acestui fond.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a afirmat, joi, că Fondul de investiţii naţional, care va include participaţii minoritare ale statului la diverse companii, va fi în "afara bugetului" şi ar putea fi funcţional în câteva săptămâni sau luni, dar că participaţiile nu vor fi vândute.

"Ne gândim să alimentăm acest fond cu participaţii minoritare deţinute de Ministerul Economiei şi AVAS. Nu vom ieşi să vindem participaţiile", a spus Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici