Boc: Guvernul este pregătit pentru orice variantă astfel încât cheltuielile să fie reduse din iulie

Premierul Emil Boc este convins că măsurile de reducere a cheltulilor pentru care şi-a angajat răspunderea pot fi aplicate de la 1 iulie, declarând totodată că Guvernul este pregătit pentru orice variantă dacă Parlamentul nu va amenda la timp, conform deciziei CC, legile care includ aceste măsuri.

36 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul este pregătit pentru orice variantă astfel încât cheltuielile să fie reduse din iulie

Boc: Guvernul este pregătit pentru orice variantă astfel încât cheltuielile să fie reduse din iulie (Imagine: Andrei_Pungovschi/Mediafax Foto)

El a arătat că în mod sigur aceste legi vor fi aplicate de la 1 iulie, într-o formă convenită pe baza deciziei Curţii Constituţionale.

Întrebat de jurnalişti cum va proceda dacă Parlamentul nu va aviza la timp legile de reducere a cheltulilor bugetare, astfel încât să poată fi aplicate începând cu luna iulie, premierul a răspuns că Guvernul este pregătit pentru orice variantă.

Curtea Constituţională a decis vineri, cu majoritate de voturi, că unele măsuri de austeritate din legile pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv cele referitoare la pensiile speciale ale procurorilor, judecătorilor şi magistraţilor CC, cele privind reducerea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, a indemnizaţiei de însoţitori pentru pensionarii de invaliditate de gradul I, precum şi cele referitoare la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 de lei, sunt neconstituţionale.

Celelalte prevederi din legile austerităţii, printre care şi reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, au fost declarate constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici