Brent ar putea depăşi 150 de dolari pe baril dacă exporturile de petrol rusesc se reduc

Ţiţeiul Brent, de referinţă la nivel mondial, ar putea trece de 150 de dolari pe baril dacă va avea loc o contracţie puternică a exporturilor de petrol din Rusia, a declarat Bank of America (BofA) Global Research, citată de Reuters.

304 afișări
Imaginea articolului Brent ar putea depăşi 150 de dolari pe baril dacă exporturile de petrol rusesc se reduc

Preţul petrolului a crescut după invazia rusă în Ucraina, iar în prezent se află chiar sub nivelul de 120 de dolari pe baril.

"Având în vedere că ţinta noastră de 120 dolari/baril pentru Brent este acum la vedere, credem că o contracţie puternică a exporturilor de petrol rusesc ar putea împinge Brent-ul mult peste 150 dolari/baril", a afirmat banca într-o notă.

Comisia Europeană a propus un embargo petrolier asupra Rusiei, dar discuţiile nu au reuşit să progreseze până acum, Ungaria opunându-se prin veto.

BofA prognozează preţuri medii ale Brent-ului de 104,48 dolari/baril în 2022, respectiv 100 dolari/baril în 2023.

Analiştii nu prognozează o revenire a cererii de petrol la nivelurile de dinainte de COVID în 2022, deoarece problemele de aprovizionare persistă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici