Bugetul SRI pentru 2023, creştere semnificativă faţă de 2022. Parlamentul a dat aviz favorabil

Bugetul SRI pentru anul viitor va fi mai mare cu peste 20% faţă de anul trecut.

580 afișări
Imaginea articolului Bugetul SRI pentru 2023, creştere semnificativă faţă de 2022. Parlamentul a dat aviz favorabil

Membrii Comisiei pentru controlul SRI au avizat favorabil bugetul Serviciului Român de Informaţii pentru 2023. SRI are alocată de la bugetul de stat pentru anul 2023 suma de aproape 4 miliarde de lei, cu 21,68% mai mare comparativ cu bugetul anului anterior.

Membrii Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii au analizat proiectul Legii bugetului pentru anul 2023, în prezenţa conducerii Serviciului Român de Informaţii şi a reprezentantului Ministerului Finanţelor. Comisia a avizat favorabil, cu un amendament respins, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2023 pentru Serviciul Român de Informaţii, cu 7 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere.

„Prin proiectul Legii bugetare, Serviciului Român de Informaţii are alocată de la bugetul de stat pentru anul 2023 suma de 3.928.093 mii lei. Comparativ cu bugetul anului anterior, pentru anul curent, alocaţiile de la bugetul de stat sunt mai mari cu 21,68%. Dintre acestea, cheltuielile de personal
au fost majorate cu un procent de 7,34%, iar cheltuielile de întreţinere şi funcţionare ale SRI au crescut cu 0,88%”, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, SRI gestionează proiecte cu finanţare externă nerambursabilă în valoare de 250 de milioane de lei şi prin PNRR în sumă de 237 de milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
buget,
sri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici