Bulgaria va încheia un acord cu Turcia şi China pentru o linie ferată de mare viteză

Bulgaria va încheia în curând un acord cu Turcia şi China pentru construcţia unei linii ferate de mare viteză, prin care vor putea fi transportate mărfuri chinezeşti până în Uniunea Europeană, transmite Novinite.

142 afișări
Imaginea articolului Bulgaria va încheia un acord cu Turcia şi China pentru o linie ferată de mare viteză

Bulgaria va încheia un acord cu Turcia şi China pentru o linie ferată de mare viteză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul bulgar al Transporturilor, Alexandr Ţvetkov, a explicat, vineri, la postul naţional de televiziune, că trenurile de mărfuri vor circula cu o viteză maximă de 250 kilometri pe oră.

"Vom semna un acord trilateral cu Turcia şi China, potrivit căruia mărfurile vor fi transportate prin viitorul tunel Bosfor", a spus Ţvetkov.

El a arătat că tunelul va fi funcţional într-un an şi jumătate şi va permite prima legătură feroviară directă între Asia şi Europa.

Ţvetkov a adăugat că linia ferată de mare viteză între Ankara şi Istanbul este deja în construcţie iar traseul său va include Bulgaria şi alte regiuni ale Europei.

În octombrie, China a invitat Bulgaria să se alăture împreună cu Turcia la proiectul unei linii de mare viteză între Orientul Îndepărtat şi Europa, aşa-numita legătură feroviară China-Europa.

În urma invitaţiei, au avut loc negocieri la Beijing între Ţvetkov şi ministrul chinez al Transporturilor Li Shenglin, ministrul Căilor Ferate, Liu Zhijun, precum şi reprezentanţi ai celor mai mari companii feroviare chineze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici