Bursa din Japonia a devenit aproximativ la fel de ieftină precum piaţa din România

Bursa din Japonia a devenit aproximativ la fel de ieftină precum pieţele din România sau Argentina, după ce cotaţiile de la Tokyo a scăzut puternic în urma cutremurului din martie şi a problemelor de la centrala nucleară de la Fukushima.

428 afișări
Imaginea articolului Bursa din Japonia a devenit aproximativ la fel de ieftină precum piaţa din România

Bursa din Japonia a devenit aproximativ la fel de ieftină precum piaţa din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Investitorii ar putea reveni pe bursa de la Tokio, notează Reuters, dar numai dacă Japonia poate depăşi impasul politic care blochează măsurile necesare pentru a face faţă dezastrului din sectorul nuclear şi supraîndatorării publice.

Cele mai atent analizate sunt companiile mari, care au devenit ieftine după ce piaţa s-a prăbuşit în ultimele luni, şi au demonstrat că pot rezista în pofida problemelor de aprovizionare şi capacităţii de producţie, care este acum repusă în funcţiune într-un ritm mai rapid decât cele mai optimiste aşteptări.

Datele Thomson Reuters StarMine arată că Japonia se tranzacţionează la cel mai mare discount din rândul statelor cu burse dezvoltate, la numai de opt ori valoarea profiturilor viitoare, comparativ cu 10,5 ori în Asia şi 12,7 ori în Statele Unite.

Asta înseamnă că bursa din Japonia se tranzacţionează la aproximativ acelaşi nivel cu Argentina şi România, potrivit Starmine.

Cutremurul urmat de un val tsunami şi criza nucleară de la centrala de la Fukushima au împins Japonia în recesiune, cu o scădere a economiei de 0,9% în primul trimestru faţă de ultimele trei luni ale anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici