Bursele europene au deschis marţi în urcare, la maximul ultimelor cinci luni

Bursele europene au deschis marţi în urcare, la maximul ultimelor cinci luni, datorită aprecierii acţiunilor miniere în urma datelor privind creşterea economică a Chinei în 2011, care au depăşit estimările.

291 afișări
Imaginea articolului Bursele europene au deschis marţi în urcare, la maximul ultimelor cinci luni

Bursele europene au deschis marţi în urcare, la maximul ultimelor cinci luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a urcat cu 0,8% în debutul şedinţei de tarnzacţionare, la cel mai ridicat nivel de la începutul lunii august.

Produsul Intern Brut al Chinei a crescut cu 8,9% în trimestrul al patrulea raportat la perioada corespunzătoare a anului anterior. Deşi este cea mai slabă creştere din ultimii doi ani şi jumătate pentru China, cifra a depăşit media estimărilor analiştilor, de 8,7%.

Bursele din Asia au crescut marţi cu 2% datorită optimismului generat de cifrele prezentate de China.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în urcare cu 1%.

Bursa de la New York a fost închisă luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici