Care este întrebarea la care NU trebuie să răspunzi niciodată în timpul unui interviu de angajare

Una dintre cele mai ciudate întrebări care îţi pot fi adresate în timpul unui interviu de angajare este ”Care sunt pretenţiile tale salariale?” sau ”Cât câştigi la job-ul actual?”, potrivit The Independent.

10888 afișări
Imaginea articolului Care este întrebarea la care NU trebuie să răspunzi niciodată în timpul unui interviu de angajare

Care este întrebarea la care NU trebuie să răspunzi niciodată în timpul unui interviu de angajare

Ca în multe situaţii incomode, impulsul este de a oferi un răspuns imediat, dar nu aceasta este cea mai bună soluţie. Potrivit autorului Ramit Sethi, profesor în finanţe, această întrebare este una capcană.

Sethi argumentează că atunci când primesc un răspuns direct la această întrebare, majoritatea angajatorilor se gândesc ”Ok, te-am prins”, pentru că ”de exemplu, poate erau dispuşi să îţi ofere 90,000 de dolari, dar când au auzit că tu obţii 60,000 s-au gândit că îţi pot oferi mai puţin, astfel încât firma să nu renunţe la prea mulţi bani pentru tine”.

Totuşi, autorul argumentează că nu este bine nici să refuzi pur şi simplu să răspunzi la întrebare, riscând astfel să laşi o impresie greşită. 

”Dacă eşti la un interviu de angajare, iar unul dintre manageri te întreabă cât câştigi sau cât vrei să câştigi, răspunde-i astfel: Ştii ceva, sunt de acord să discutăm despre bani pe parcurs, doar că acum este mai important să ne dăm seama dacă sunt potrivit pentru firmă şi viceversa”.

Setgi spune că un astfel de răspuns indică încredere în sine către intervievator şi sugerează faptul că ai avea mai multe oferte pe masă.

Sfatul său final ar fi să amâni cât mai mult negocierile salariale până când managerul îţi face direct o ofertă, dar cum oamenii sunt oameni, în caz că ai parte de un intervievator insistent, cel mai bun răspuns este adevărul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici