CE alocă 83 milioane de euro extinderea liniei 4 de metrou pe secţiunea Parc Bazilescu - Străuleşti

Comisia Europeană a aprobat, joi, alocarea a 83 de milioane de euro pentru extinderea liniei 4 de metrou pe secţiunea Parc Bazilescu - Străuleşti, beneficiarii noi infrastructuri fiind locuitorii cartierelor Bucureştii Noi şi Chitila.

544 afișări
Imaginea articolului CE alocă 83 milioane de euro extinderea liniei 4 de metrou pe secţiunea Parc Bazilescu - Străuleşti

CE alocă 83 milioane de euro extinderea liniei 4 de metrou pe secţiunea Parc Bazilescu - Străuleşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, Executivul european a aprobat, joi, o contribuţie financiară în valoare de 83 de milioane de euro din partea Fondului de Coeziune la proiectul major "Extinderea Liniei de Metrou 4, secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti", care face parte din Programul Operaţional pentru Transport.

Proiectul are drept obiectiv extinderea actualei linii de metrou 4 din Bucureşti cu un segment nou în lungime de 1,89 km şi construcţia a două noi staţii de metrou de-a lungul acestui nou segment, care va reduce cu aproximativ 65% timpul de călătorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzător liniei 4 de metrou şi va fi utilizat, potrivit estimărilor, de circa 3.638.700 pasageri/an. Valoarea totală a proiectului este de 97,7 milioane de euro.

"Principalii beneficiari ai noii infrastructuri construite vor fi cei aproape 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucureştii Noi şi Chitila, care se vor bucura de accesul direct la sistemul de metrou. Populaţia din nord-vestul Bucureştiului şi aceea din oraşele Mogoşoaia, Buftea şi Chitila va beneficia, de asemenea, de pe urma unui acces mai uşor la reţeaua de transport de mare capacitate", a declarat comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, citat în comunicat.

Nou construita linie de metrou va fi gestionată de către Metrox şi prin urmare, se va afla în managementul direct al administraţiei publice.

Fondul de Coeziune este destinat statelor membre al căror venit naţional brut pe cap de locuitor este mai mic de 90% din media UE. Acesta vizează reducerea disparităţilor economice şi sociale şi promovarea dezvoltării durabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici