CE: Blocarea bugetului UE pentru 2011 riscă să îngheţe finanţarea unor investiţii importante

Blocarea proiectului de buget al Uniunii Europene (UE) pentru 2011 din cauza eşecului negocierilor dintre guvernele Uniunii şi eurodeputaţi riscă să îngheţe pentru mai multe luni finanţarea unor investiţii importante pentru statele comunitare, apreciază Comisia Europeană (CE).

20 afișări
Imaginea articolului CE: Blocarea bugetului UE pentru 2011 riscă să îngheţe finanţarea unor investiţii importante

CE: Blocarea bugetului UE pentru 2011 riscă să îngheţe finanţarea unor investiţii importante (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisarul europeam pentru Buget, Janusz Lewandowski, a promis că va începe "imediat" să lucreze la un nou proiect de buget. Procesul va dura, însă, mai multe luni, după eşecul celei mai recente tentative de conciliere, din noaptea de luni spre marţi, a menţionat el.

"Este regretabil. Acest buget nu este pentru Bruxelles, ci pentru cetăţenii europeni, companii, cercetători, studenţi, comunităţi rurale, oraşe, comune şi regiunile din Uniune", a afirmat Lewandowski, adăugând că întârzierea adoptării bugetului are drept consecinţe îngheţarea provizorie a fondurilor europene.

El subliniază că 90% din fondurile bugetului UE finanţează investiţii care susţin creşterea economică şi crearea de locuri de muncă.

Divergenţele "profunde" dintre reprezentanţii mai multor state comunitare şi eurodeputaţi au împins la eşec, luni seara, discuţiile depre bugetul anului viitor.

Liderii de state şi de guverne din UE se vor reuni la Bruxelles pe 16-17 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici