Ce mai scoate la vânzare ANAF: preţul pentru o Skoda Octavia din 2004. E cea accesibilă maşină din listă

Pe lângă vila monument confiscată de stat de la Sorin Ovidiu Vântu, oferta ANAF scoasă la vânzare include numeroase bunuri confiscate de la rău-platnici, printre care terenuri, maşini şi alte imobile ce sunt oferite prin licitaţie de către autorităţile fiscale pentru recuperarea prejudiciilor.

3471 afișări
Imaginea articolului Ce mai scoate la vânzare ANAF: preţul pentru o Skoda Octavia din 2004. E cea accesibilă maşină din listă

Ce mai scoate la vânzare ANAF

Printre altele, luna aceasta, ANAF scoate la licitaţie câteva vehicule. Din lista Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), atrage atenţia o Skoda Octavia, fabricată în anul 2004, scoasă la vânzare pentru mai puţin de 1.000 de euro. Aceasta este cea mai accesibilă maşină din lista de autoturisme scoase la licitaţie de ANAF (DGRFP Bucureşti) în ianuarie.

Alte autoturisme ieftine scoase de ANAF la licitaţie sunt un Peugeot 307 din anul 2005 cu un preţ de pornire al licitaţiei de 4.917 lei, fără TVA şi un autoturism Volkswagen Transporter din anul 2000 cu un preţ de pornire al licitaţiei de 5.114 lei, fără TVA. În parcul ANAF mai există spre valorificare şi o lotcă uzată, din lemn, evaluată la 250 de lei, precum şi o barcă pneumatică peticită Seahawk 3, cu vâsle şi fără dop, pe care ANAF a evaluat-o la 70 de lei.

Bunurile sunt valorificate de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice prin licitaţie publică. Cei interesaţi de cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să se prezinte la termenul de vânzare la locul fixat în acest scop şi până la acel termen să prezinte oferte de cumpărare.

Mai sunt ofertate în această perioadă şi două terenuri intravilane în localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov, unul de 348 mp cu preţ de pornire a licitaţiei de 141.950 de lei (exclusiv TVA), echivalentul a 29.700 de euro, şi altul de 149 mp cu preţ de pornire de 261.900 de lei, adică 54.800 de euro, ambele laolaltă cu clădirile edificate pe suprafaţă.

Mai sunt la ofertă în luna ianuarie construcţii şi bunuri imobile în Galaţi, Bihor, Reşiţa, Oneşti, Turda sau Ploieşti, în timp ce în procedură de valorificare mai sunt aşteptate să intre alte terenuri, proprietăţi şi construcţii evaluate de ANABI (Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate) în ultima perioadă.

În luna decembrie, ANAF a anunţat că a vândut automobilul de teren ARO fabricat în 1977 ce i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, bun evaluat la 137.500 de lei şi valorificat la preţul de 189.180 de lei la a doua licitaţie. La aceasta au participat cinci ofertanţi.

În 2017, suma totală de bani rezultată din valorificarea bunurilor mobile şi imobile confiscate în acel an s-a ridicat la aproape 3,7 milioane de lei. În 2016, suma a fost de peste 20 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici