Cea mai mare bancă elveţiană a revenit pe profit anul trecut şi majorează bonusurile cu 28%

UBS, cea mai mare bancă elveţiană, a majorat cu 28% bugetul alocat bonusurilor către angajaţi, anunţând marţi că a revenit pe profit în 2013 după o pierdere semnificativă în anul anterior cauzată de cheltuieli de reorganizare şi de amenzile plătite pentru manipularea dobânzilor.

138 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare bancă elveţiană a revenit pe profit anul trecut şi majorează bonusurile cu 28%

Cea mai mare bancă elveţiană a revenit pe profit anul trecut şi majorează bonusurile cu 28% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UBS a majorat bonusurile aferente anului trecut la 3,2 miliarde franci elveţieni (2,6 miliarde euro), de la 2,5 miliarde franci pentru 2012, potrivit unui comunicat publicat marţi de bancă. O parte din bonusuri vor fi eşalonate pe termen mai lung şi condiţionate de performanţele viitoare ale grupului, transmite Bloomberg.

În 2012, bonusurile au fost reduse cu 7%, fiind afectate în special divizia de investiţii, unele departamente corporate şi consiliul de administraţie.

UBS a înregistrat anul trecut un profit net de 3,17 miliarde franci, faţă de o pierdere de 2,48 miliarde franci în 2012.

În trimestrul al patrulea, profitul net al UBS a fost de 917 milioane franci (751 milioane euro), dublu faţă de estimările analiştilor, comparativ cu o pierdere de 1,9 miliarde franci în aceeaşi perioadă a anului anterior, cauzată de amenzile pentru manipularea dobânzilor.

Grupul a constituit anul trecut provizioane de 1,7 miliarde franci (1,4 miliarde euro) pentru costuri legate de investigaţii şi litigii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici