Cel mai bun an pentru Mercedes: Vânzările au crescut anul trecut cu 11%, iar compania a redus decalajul faţă de Audi

Mercedes-Benz a vândut anul trecut 1,46 milioane de automobile, în urcare cu 11%, cel mai bun an din 2010, reuşind să reducă puternic decalajul faţă de rivalul Audi, locul doi pe piaţa maşinilor premium.

208 afișări
Imaginea articolului Cel mai bun an pentru Mercedes: Vânzările au crescut anul trecut cu 11%, iar compania a redus decalajul faţă de Audi

Cel mai bun an pentru Mercedes: Vânzările au crescut anul trecut cu 11%, iar compania a redus decalajul faţă de Audi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Creşterea Mercedes, al treilea producător de autoturisme premium la nivel mondial după BMW şi Audi, se datorează în principal modelelor compacte, cu o majorare de 64% a cererii pentru modelele Clasa A, Clasa B şi CLA, transmite Bloomberg.

Compania controlată de grupul Daimler a înregistrat creşteri mai puternice decât Audi atât în Europa, cât şi în SUA.

Decalajul Mercedes-Benz faţă de Audi s-a retrâns astfel anul trecut la numai 113.800 autovehicule, faţă de 135.000 în 2012.

"Am încheiat cel mai bun an al mărcii Mercedes-Benz. Strategia noastră de creştere funcţionează", a declarat Dieter Zetsche, directorul general al Daimler, într-un comunicat publicat vineri.

Zetsche a promis că va recâştiga până la sfârşitul deceniului primul loc în topul vânzărilor de automobile premium la nivel mondial, pierdut în 2005 de Mercedes în favoarea BMW.

Actualul lider nu a anunţat încă vânzările pentru anul trecut.

Mercedes-Benz va lansa până în 2020 un număr de 13 modele complet noi, fără predecesor. Compania va revigora de asemenea gama Clasa C, cel mai bun motor de vânzări al companiei.

Modelul coupe cu 4 uşi CLA, lansat anul trecut, a contribuit semnificativ la creşterea popularităţii mărcii germane în rândul consumatorilor mai tineri.

"CLA a ajutat Mercedes să se extindă dincolo de generaţia născută după război, către generaţiile X şi Y. A redus cu 10 ani vârsta medie a clienţilor faţă de modelul entry anterior, Clasa C", comentează pentru Bloomberg un analist al Frost & Sullivan.

Acţiunile Daimler au urcat vineri la Frankfurt cu 0,8% şi afişează un câştig de 45% pe ansamblul ultimelor 12 luni. Compania are o capitalizare de piaţă de 66,8 miliarde euro.

Vânzările Audi au crescut anul trecut cu 8,3%, la 1,58 milioane de automobile, a anunţat joi divizia Volkswagen.

Volkswagen mai deţine Porsche şi Bentley pe segmentele premium, de lux şi super-lux, în timp ce BMW controlează şi Rolls-Royce.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici