Cel mai mare producător de cip-uri de smartphone-uri din lume, tranzacţie URIAŞĂ cu China: "Nu este niciun secret că ne-am interesat de achiziţii"

Qualcomm, cel mai mare producător de cip-uri de smartphone-uri, aşteaptă să se întâlnească săptămâna viitoare la Beijing, cu autorităţile de reglementare antitrust, pentru a obţine avizele pentru propunerea de achiziţionare a NXP Semiconductors, spun surse pentru Reuters.

1016 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare producător de cip-uri de smartphone-uri din lume, tranzacţie URIAŞĂ cu China: "Nu este niciun secret că ne-am interesat de achiziţii"

Cel mai mare producător de cip-uri de smartphone-uri din lume, tranzacţie URIAŞĂ cu China: "Nu este niciun secret că ne-am interesat de achiziţii"

Qualcomm, cel mai mare producător de cip-uri de smartphone-uri, a anunţat în octombrie 2016 că va cumpăra NXP Semiconductors, într-o tranzacţie evaluată la 47 de miliarde de dolari, dorind să îşi accelereze expansiunea în noua industrie şi să reducă dependenţa de piaţa de smartphone-uri.

Achiziţia a fost pusă în aşteptare pe marginea creşterii tensiunilor comerciale din Statele Unite şi China, sursele citate spunând că o aprobare va depinde de progresul unor discuţii bilaterale mai ample.

Documentul de tranzacţie deţine opt din nouă aprobări din partea autorităţilor de reglementare mondiale, iar clearance-ul chinez este singurul în aşteptare.

Reprezentanţii Qualcomm se vor întâlni, cel mai probabil, cu autorităţile de reglementare chineze, înainte ca secretarul de comerţ al SUA, Wilbur Ross, să sosească în China sâmbăta viitoare, menţionează sursele pentru Reuters.

Qualcomm a acceptat în 2016 să plătească 110 dolari pe acţiune în cash pentru NXP, cel mai mare furnizor de cip-uri din industria automotive, cu 11% mai mult decât preţul de închidere de miercuri al acţiunilor companiei, potrivit unui anunţ de joi.

Afacerea va fi finanţată atât cu banii companiei, cât şi prin datorie.

Steve Mollenkopf, CEO al Qualcomm, pariază că achiziţia – care va fi cea mai mare din istorie din această industrie – va accelera intrarea companiei în piaţa electronicelor. Compania NXP din Olanda are o prezenţă puternică în acest sector, după achiziţia Freescale Semiconductor anul trecut.

"Nu este niciun secret că ne-am interesat de achiziţii. Dacă vă uitaţi la strategia noastră de creştere, veţi vedea că este prezentă şi intrarea în pieţe adiacente", a spus Mollenkopf.

Achiziţia este răspunsul Qualcomm la încetinirea cererii din industria smartphone-urilor, care reprezintă cea mai mare parte din veniturile companiei.

Cele două companii, care au împreună afaceri de peste 30 de miliarde de dolari, vor avea produse capabile de vânzări de 138 de miliarde de dolari până în 2020, estimează Qualcomm.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici