Cele mai scumpe locuinţe din Bucureşti: Bugetele cumpărătorilor de lux au fost anul trecut de 200.000-250.000 euro

Bugetele celor care au cumpărat anul trecut locuinţe de lux în zona de nord a Bucureştiului, consacrată pentru oferta mare de astfel de proprietăţi, s-au situat între 200.000 şi 250.000 de euro, maximul ajungând însă la 1,45 milioane de euro, potrivit unei analize a firmei imobiliare Nordis.

1113 afișări
Imaginea articolului Cele mai scumpe locuinţe din Bucureşti: Bugetele cumpărătorilor de lux au fost anul trecut de 200.000-250.000 euro

Cele mai scumpe locuinţe din Bucureşti: Bugetele cumpărătorilor de lux au fost anul trecut de 200.000-250.000 euro (Imagine: Hepta)

Cele mai multe tranzacţii de cumpărare de locuinţe noi premium încheiate în 2014 în zona Şoseaua Nordului - Herăstrău s-au realizat la 200.000-250.000 euro, clienţii orientându-se spre apartamente noi cu suprafeţe în jur de 120 metri pătraţi, potrivit sursei citate.

Cumpărătorul cel mai pretenţios şi generos a dat însă 1,45 milioane de euro, pentru cel mai luxos penthouse nou, cu o suprafaţă utilă de peste 300 metri pătraţi la care se adaugă terasa în suprafaţă de 120 metri pătraţi, situat lângă Parcul Herăstrău, din Bucureşti.

În cartierul Pipera, apartamentele preferate de cumpărători s-au încadrat în bugete de 70.000-300.000 euro.

"În anul care tocmai s-a încheiat, tranzacţiile imobiliare din categoria premium s-au situat ca valoare între 105.000 euro şi 1,45 milioane euro, pentru achiziţiile imobiliare efectuate de end-useri. Cele mai frecvente bugete au fost cuprinse între 200.000 - 250.000 euro, în zona Herăstrău, cumpărându-se apartamente începând de la 100 metri pătraţi. Cele mai mari tranzacţii intermediate de Nordis în această zonă au avut ca obiect două apartamente tip penthouse, unul în valoare de 1,45 milioane euro şi altul de 900.000 euro", declară Emanuel Poştoacă, general manager al Nordis.

Apartamentul de lux tip penthouse cumpărat cu 1,45 milioane de euro are 5 camere, situate pe 2 nivele şi o terasă generoasă. În amenajarea acestuia s-au investit peste 300.000 euro în finisaje care au inclus placări cu granit, lemn sau piatră naturală şi un sistem de climatizare performant.

În Pipera, chiriile la apartamente sunt la jumătate faţă de Şoseaua Nordului -Herăstrău, astfel că bugetul pentru un apartament în Herăstrău, ajunge pentru închirierea unei vile în Pipera.

În zona Pipera cele mai multe apartamente închiriate au fost cele de 3 camere la bugete de 700-750 euro/lună.

În ceea ce priveşte închirierea de vile, cei mai mulţi clienţi au preferat clădirile cu cel puţin 4 camere în ansambluri rezidenţiale, cu bugete între 800-1.200 euro/lună.

Cea mai mare tranzacţie de închiriere în 2014 din zona Pipera a fost de 4.000 euro/lună pentru o vilă individuală în zona Erou Iancu Nicolae, cu o suprafaţă de 900 metri pătraţi construiţi şi o curte de 2.500 metri pătraţi. Vila amenajată în stil clasic dispune de o piscină generoasă, cramă proprie şi o cameră home-cinema.

De cealaltă parte, tot pe segmentul de închiriere, cea mai mare tranzacţie realizată de Nordis în noul cartier de lux Şoseaua Nordului-Herăstrău, s-a realizat la un buget de 3.300 euro/lună, noul chiriaş fiind un manager al unei companii multinaţionale.

Apartamentul închiriat în acest buget are 4 camere, 3 băi şi o suprafaţă totală de 220 metri pătraţi utili. Pe terasa apartamentului, de aproximativ 150 metri pătraţi, este instalat un jacuzzi cu vedere liberă spre Parcul Herăstrău.

În general, pentru tranzacţiile de închiriere, au contat mai ales bugetul, locaţia - apropierea de Parcul Herăstrău şi mărimea apartamentului şi mai puţin partea de amenajare şi facilităţi. Cele mai multe cereri dar si tranzacţii, au fost pentru apartamente de trei camere, în jurul bugetului de 1.200 euro/lună.

"Profilul clienţilor care închiriază proprietăţi în zona de nord nu s-a schimbat - aceştia sunt, în continuare expaţi precum şi oameni de afaceri. Pentru clienţii cu bugete mai mici de 1.500 euro/lună contează mai mult bugetul, iar în general acesta nu creşte. Acest tip de client este orientat mai mult către o locuinţă care să ofere un anumit nivel de confort, însă fără a depăşi bugetul. Pentru clienţii cu bugete peste 1.500 euro contează mai mult proprietatea (suprafaţele, împărţirea, calitatea finisajelor) şi locaţia. Pentru aceşti clienţi bugetul poate creşte dacă găsesc o proprietate care le depăşeşte aşteptările", a explicat Poştoacă.

Potrivit datelor firmei de consultanţă imobiliară, oferta de locuinţe noi premium în cele două cartiere noi este în creştere, atât pe segmentul de vânzare, cât şi de închiriere. Astfel că numai în zona Şoseaua Nordului-Herăstrău vor fi livrate în următorii trei ani circa 300 apartamente noi, în ansambluri rezidenţiale aflate în construcţie.

"În 2015, ne aşteptăm ca valorile, atât de vânzare cât şi de închiriere să înregistreze o uşoară creştere. Există optimism în piaţă, evidenţiat de demararea unui număr relativ mare de proiecte imobiliare", a conchis reprezentantul Nordis.

Compania are în portofoliu, la vânzare, închiriere sau în administrare peste 2.500 de proprietăţi premium din zonele de nord ale Bucureştiului din Piaţa Victoriei şi până în Iancu Nicolae, respectiv Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău - Şoseaua Nordului, Băneasa şi Pipera.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici