Cele patru produse tradiţionale româneşti care sunt în proces de verificare la Comisia Europeană

Patru produse se află în proces de verificare la Comisia Europeană, respectiv caşcavalul de Săveni, salata cu icre de ştiucă de Tulcea, salata tradiţională cu icre de crap şi plăcinta dobrogeană, anunţă ministerul Agriculturii.

2734 afișări
Imaginea articolului Cele patru produse tradiţionale româneşti care sunt în proces de verificare la Comisia Europeană

Cele patru produse tradiţionale româneşti care sunt în proces de verificare la Comisia Europeană

Adrian Oroş a anunţat, la deschiderea târgului dedicat Zilei Naţionale a României, că patru produse se află deja în proces de verificare la Comisia Europeană: caşcavalul de Săveni - IGP (Indicaţie Geografică Protejată), salata cu icre de ştiucă de Tulcea - IGP (Indicaţie Geografică Protejată), salata tradiţională cu icre de crap - STG (Specialitate Tradiţională Garantată), plăcinta dobrogeană – IGP (Indicaţie Geografică Protejată).

Totodată, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Naţionale a mai spus că, în prezent, există 727 de produse tradiţionale înregistrate pe scheme de calitate româneşti şi şapte înregistrate pe scheme europene.

”Aceste produse tradiţionale, alături de ţăranii ospitalieri şi gospodari din mediul rural, alături de tradiţiile care încă se mai păstrează şi de peisajele din satul românesc fac mult bine imaginii României şi suntem datori să susţinem acest lucru. Avem aici un exemplu de lanţ scurt, unde producătorul/ procesatorul se întâlneşte direct cu consumatorul, fără intermediari. Este un concept larg răspândit în Europa, la noi mai puţin, dar credem că merită să sprijinim acest demers pentru că este o activitate, în primul rând mai sănătoasă atât pentru producătorii şi procesatorii mici cât şi pentru consumatori”, a spus ministrul de resort, conform unui comunicat publicat pe site-ul MADR.

Oficialul a evidenţiat, de asemenea, importanţa promovării în rândul tinerilor a consumului de produse româneşti prin intermediul educaţiei, atât în şcoli cât şi în familie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici