China ar putea investi o parte din rezervele valutare uriaşe în infrastructura din SUA

China ar putea investi o parte din rezervele valutare uriaşe, de 3.200 miliarde de dolari, pentru investiţii în infrastructura Statelor Unite, precum reţelele de transport, inclusiv cele feroviare, a declarat vineri ministrul Comerţului, Chen Deming.

930 afișări
Imaginea articolului China ar putea investi o parte din rezervele valutare uriaşe în infrastructura din SUA

China ar putea investi o parte din rezervele valutare uriaşe în infrastructura din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Statul chinez nu vrea să mai investează prea mult în datorii guvernamentale americane. Vrem să transformăm aceşti bani în investiţii", a spus Chen ambasadorului SUA în China, Gary Locke, şi mai multor oameni de afaceri americani.

Chen nu a detaliat cum ar putea China să se folosească de rezervele valutare pentru a investi în sistemele de infrastructură din SUA.

"Infrastructura americană are nevoie, în unele domenii, de reconstrucţie, spre exemplu, reţeaua de electricitate şi cele de transport, inclusiv căile ferate", a arătat oficialul chinez.

El a adăugat că astfel de investiţii pot contribui la rezolvarea problemei şomajului din Statele Unite.

Potrivit analiştilor, circa 70% din rezervele valutare ale Chinei au fost investite în active denominate în dolari, inclusiv în titluri ale Trezoreriei SUA, în pofida eforturilor autorităţilor de la Beijing de a diversifica plasamentele.

În opinia lor, China nu va renunţa la deţinerile de titluri americane de Trezorerie, de teamă că ar putea afecta redresarea economiei SUA, deja fragilă, cu impact negativ asupra dezvoltării Chinei.

Şi alţi oficiali chinezi şi-au exprimat interesul pentru susţinerea investiţiilor în infrastructura din ţările occidentale, precum Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici