China împrumută Ucrainei 4 miliarde de dolari pentru reducerea dependenţei de gaze naturale

Compania ucraineană Naftogaz, monopolul de stat din domeniul gazelor naturale, va primi un împrumut de 3,7 miliarde de dolari din partea Chinei pentru a finanţa un program care vizează reducerea consumului de gaze naturale prin înlocuirea acestuia cu cărbune.

461 afișări
Imaginea articolului China împrumută Ucrainei 4 miliarde de dolari pentru reducerea dependenţei de gaze naturale

China împrumută Ucrainei aproape 4 miliarde de dolari pentru reducerea dependenţei de gaze naturale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Împrumutul acordat Naftogaz este garantat de statul ucrainean, a anunţat guvernul de la Kiev.

Programul finanţat de împrumutul din China vizează substituirea consumului de gaze naturale cu cărbune în centrale electrice şi construcţia de facilităţi de gazeificare a cărbunelui, potivit RIA Novosti.

Ucraina, puternic dependentă de importurile de gaze naturale din Rusia, vrea să substituie un consum anual de 4 miliarde de metri cubi de gaze naturale cu cărbune. Economia ţării ar economisi astfel 1,5 miliarde de dolari anual, se arată într-un comunicat al guvernului.

Ucraina importă aproximativ două treimi din cantitatea de gaze naturale necesare pentru consum. Preţul este calculat printr-un mecanism care ia în calcul cotaţia petrolului, iar în ultima perioadă a urcat puternic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici