China: Moneda euro va depăşi criza şi va contribui la stabilitatea sistemului monetar internaţional

Moneda euro va depăşi criza deficitelor şi datoriilor de stat din zona euro şi va sprijini stabilitatea sistemului monetar internaţional, a declarat ambasadorul Chinei la Uniunea Europeană, Song Zhe, citat de Bloomberg.

69 afișări
Imaginea articolului China: Moneda euro va depăşi criza şi va contribui la stabilitatea sistemului monetar internaţional

China: Moneda euro va depăşi criza şi va contribui la stabilitatea sistemului monetar internaţional (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Consolidarea statutului euro va ajuta la "promovarea construcţiei unui sistem monetar global diversificat", a declarat Song într-un comunicat apărut pe site-ul ministerului chinez de Externe.

Vicepremierul Wang Qishan a declarat marţi că guvernul chinez a luat măsuri concrete pentru a ajuta UE să soluţioneze criza datoriilor de stat.

China este pregătită să investească 4-5 miliarde euro în obligaţiuni emise de guvernul portughez în primul trimestrul al anului viitor, potrivit ziarului Jornal de Negocios, care nu a precizat sătpămâna trecută sursele informaţiei.

Uniunea Europeană este cel mai important partener comercial al Chinei, comerţul bilateral urcând în primele 11 luni ale acestui an cu 33,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 433,88 miliarde de dolari, potrivit datelor serviciului vamal chinez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici