China va continua să participe la sprijinirea Europei împotriva crizei

China va continua să participe la acţiunile internaţionale de sprijinire a Europei împotriva crizei, a declarat viceministrul chinez de Externe, Fu Ying, respingând ideea că Beijingul se mulţumeşte doar să asiste la evenimentele din zona euro.

242 afișări
Imaginea articolului China va continua să participe la sprijinirea Europei împotriva crizei

China va continua să participe la sprijinirea Europei împotriva crizei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"China va face parte din efortul internaţional de ajutorare a Europei. Am făcut multe, am fost atât de implicaţi, şi europenii ştiu asta. Vrem să investim, importăm mai mult, trimitem delegaţii să cumpere, ajutând astfel la crearea de locuri de muncă, ceea ce va stimula economia. China va continua să facă parte din efort pentru că suntem interdependenţi. Suntem în aceeaşi barcă", a afirmat oficialul, aflată în vizită la Viena.

Cu cele mai mari rezerve valutare din lume, China este una dintre puţinele ţări care dispun de destul de mulţi bani pentru a prelua o parte semnificativă din piaţa obligaţiunilor de stat din Europa, ajutând zona euro să iasă din criză.

Susţinătorii acestei soluţii consideră că China şi-ar face un serviciu dacă ar acorda un astfel de sprijin zonei euro, deoarece Beijingul şi-ar diversifica astfel resrsele financiare dincolo de dolar şi ar asigura creşterea economică pe cea mai mare piaţă de export a producătorilor chinezi.

China a tratat cu răceală astfel de sugestii şi nu s-a angajat public să contribuie la fondul de intervenţie de urgenţă al zonei euro, deşi oficialităţile europene "curtează" Beijingul în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici