Chinezii vor construi în Craiova un cartier de 35 de blocuri, cu 10 etaje şi pagodă

O firmă din China va construi în următorii doi ani în Craiova un cartier de 35 de blocuri, cu câte 10 etaje şi penthouse în formă de pagodă, iar apartamentele vor fi vândute la un preţ de 400 euro/metru pătrat, astfel că locuinţele vor costa între 20.000 şi 45.000 euro.

1462 afișări
Imaginea articolului Chinezii vor construi în Craiova un cartier de 35 de blocuri, cu 10 etaje şi pagodă

Lia Olguţa Vasilescu (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Primarul oraşului Craiova, Olguţa Vasilescu, a semnat luni la Beijing un memorandum de înţelegere pentru dezvolatrea acestui proiect cu cu preşedintele companiei Shandong, Yang Gencai, şi un reprezentant al Băncii de Dezvoltare a Chinei.

Potrivit Olguţei Vasilescu, proiectul presupune o investiţie de 35 milioane euro, finanţare pe care compania constructoare, Shandong, a obţinut-o de la Banca de Dezvoltare a Chinei.

Lucrările vor începe în luna octombrie şi vor dura un an şi jumătate, Primăria Craiovei punând la dispoziţie un teren de şapte hectare.

În total, cartierul de 35 de blocuri, a câte 10 etaje, va însuma 1.800 de locuinţe, cu mult sub cele 6.000 de cereri de locuinţe înregistrate la Primăria Craiovei.

Cumpărătorii care doresc să cumpere apartamentele în rate vor plăti un avans de 3.000 de euro, primăria oraşului făcând o primă selecţie a doritorilor.

Ogluţa Vasilescu a precizat că dezvoltatorul chinez va construi mai multe categorii de apartamente, iar blocurile vor avea la ultimul etaj apartamente tip penthouse, cu pagodă, astfel încât să atragă cumpărătorii.

De asemenea, compania chineză va trebui să lucreze în antrepriză doar cu firme din Craiova şi să folosească materiale de construcţie de pe piaţa locală.

Primarul Craiovei a arătat că singurul constructor care a participat la cele trei licitaţii de construcţie a noului cartier a fost compania chineză, iar în cele din urmă s-a început cu aceasta dialogul direct.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX în China, Ovidiu Bărbulescu)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici