Cinci antreprenori clujeni au primit burse pentru a-şi deschide afaceri în SUA. Cine este în spatele proiectului

Cinci antreprenori din România au primit burse printr-un program privat iniţiat de fostul ministru al Mediului de Afaceri, Ilan Laufer, pentru a-şi deschide afaceri pe teritoriul SUA.

1418 afișări
Imaginea articolului Cinci antreprenori clujeni au primit burse pentru a-şi deschide afaceri în SUA. Cine este în spatele proiectului

Cinci antreprenori clujeni au primit burse pentru a-şi deschide afaceri în SUA. Cine este în spatele proiectului

Ilan Laufer a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la Gala Smart Start USA, că, în cadrul programului, antreprenorii vor beneficia de o perioadă de şase luni de incubare a afacerii în SUA.

„Am premiat cinci antreprenori români care vor beneficia, în premieră, de burse prin programul Smart Start USA, care este unul privat, şi vor fi sprijiniţi să îşi deschidă afaceri în SUA. Le oferim acestora şase luni de incubare a afacerii în SUA, îi ajutăm să îşi pună firmele pe picioare şi să intre în oceanul pieţei americane. Le asigurăm, de asemenea, servicii de contabilitate şi juridice şi deschiderea contului bancar, relaţii cu furnizorii. Avem un parteneriat strategic cu SUA foarte important pentru România şi este nevoie şi de un parteneriat economic între cele două ţări”, a spus Laufer.

Firmele celor cinci antreprenori activează în domeniile de securitate IT, transporturi, distribuţie produse, dezvoltare sisteme de protecţie anti-seismică şi software.

Misiunea economică va avea loc în februarie 2020, la eveniment urmând să participe, în total, 50 de companii din România.

Smart Start USA este un program privat lansat în 2018 care îşi propune să creeze primul ecosistem pentru internaţionalizarea companiilor româneşti pe piaţa din SUA, fiind dedicat creşterii exportului.

Într-un singur an, Smart Start USA a colaborat cu peste 10.000 de IMM-uri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici