Cine este moştenitoarea de 24 de ani a imperiului de 100 milioane de euro Transavia. VIDEO

Theodora Popa a moştenit de la tatăl său culoarea ochilor - un albastru cenuşiu greu de definit -, pasiunea pentru schi şi golf şi perseverenţa, scrie Cristina Rosca pentru Ziarul Financiar.

11888 afișări
Imaginea articolului Cine este moştenitoarea de 24 de ani a imperiului de 100 milioane de euro Transavia. VIDEO

Cine este moştenitoarea de 24 de ani a imperiului de 100 milioane de euro Transavia. VIDEO

În plus, potrivit da.zf.ro, tânăra s-a ales şi cu un business de peste 100 de milioane de euro. Transavia, afacerea familiei, este de altfel pe podiumul businessurilor antreprenoriale din industria alimentară din România.

Ioan Popa a pus bazele Transavia acum mai bine de două decenii, iar începând cu anul trecut a cooptat-o şi pe fiica sa în echipă. După ce a absolvit ştiinţele economice la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Theodora Popa a dat băncile facultăţii pe birourile Transavia, pe care de altfel le cunoştea deja mult prea bine deoarece tatăl său o dusese acolo de când era mică.

A fost doar o mutare oficială, în contextul în care singura moştenitoare a imperiului Transavia a început încă din adolescenţă să dezlege treptat tainele businessului fondat de tatăl său. Acum Theodora Popa este director general adjunct al companiei şi învaţă zilnic business sub îndrumarea tatălui său.

„De mică a venit cu mine, atât la birou, cât şi în vizită la ferme. Deoarece o cunosc suficient de bine, pot spune că întotdeauna am fost sigur că îmi va călca pe urme“, spune Ioan Popa despre fiica sa pe care o caracterizează ca o persoană perfecţionistă, meticuloasă, perseverentă, care se luptă pentru fiecare pas câştigat şi care nu dă niciodată înapoi. „Are un caracter puternic, la fel ca mine, suntem amândoi tauri“, adaugă el.

Theodora Popa recunoaşte că a învăţat multe de la tatăl său şi că în continuare curba învăţării e lungă. Dacă ar fi să aleagă cele mai importante lecţii primite de la el, optează pentru două, pe care le consideră atât lecţii de viaţă, cât şi de business.

„Ambele sunt principii după care noi ne ghidăm în conducerea şi consolidarea acestui business. Tata spune că există o singură cale de a conduce o afacere, iar acea cale este cea etică. Trebuie să îţi respecţi colaboratorii, angajaţii şi statutul în acţiunile pe care le întreprinzi zi de zi.“

A doua lecţie este legată de caracter. „Pentru noi este foarte important ca cei cu care colaborăm să dea dovadă de caracter, deoarece noi «angajăm caractere, nu neapărat profesionişti». Astfel, noi credem că este simplu, trebuie să facem lucrurile «exact aşa cum trebuie».“

Fiecare zi din viaţa Theodorei Popa este diferită, poate merge prin lanţul de producţie, pe câmp, la ferme, în abator sau la birou în diferitele departamente. Încearcă să cunoască fiecare sector de activitate în parte. Nu şi-a imaginat niciodată că ar putea face altceva decât să lucreze alături de tatăl său în business.

„Eu, la vârsta de trei ani nu mă jucam cu păpuşile, aveam un mic telefon de jucărie şi comandam «furaje pentru pui». Poate datorită faptului că îl vedeam pe tatăl meu cât de mult munceşte şi cu câtă pasiune făcea fiecare lucru, involuntar, cred că am preluat şi eu din pasiunea lui pentru business.“ Spune că cea mai mare realizare pentru ea ar fi ca tatăl său să vadă că este capabilă să conducă această companie exact aşa cum îşi doreşte el.

Citeşte continuarea AICI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici