Ciolacu şi delegaţia FMI: Vom susţine în continuare investiţiile publice şi combaterea evaziunii

  • Continuă reducerea deficitului, spune prim-ministrul Marcel Ciolacu: “Semnalele pe care le avem deja pentru luna ianuarie sunt îmbucurătoare”.
  • După vizita în România, premierul anunţă susţinerea în continuare a investiţiilor publice, combaterea evaziunii fiscale şi reforma bugetară.
126 afișări
Imaginea articolului Ciolacu şi delegaţia FMI: Vom susţine în continuare investiţiile publice şi combaterea evaziunii

Ciolacu şi delegaţia FMI: Vom susţine în continuare investiţiile publice şi combaterea evaziunii

Investiţiile masive din fonduri naţionale şi europene, măsurile de combatere a evaziunii fiscale prin digitalizarea ANAF şi reformarea aparatului bugetar sunt soluţii importante susţinute de Guvernul României pentru menţinerea stabilităţii macroeconomice şi reducerea deficitului bugetar, a subliniat premierul Marcel Ciolacu la întrevederea cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional.

Întrevederea a avut loc joi, la Palatul Victoria, la încheierea vizitei obişnuite a FMI dedicată analizei evoluţiei economice şi financiare şi de actualizare a perspectivelor macroeconomice ale României.

„Măsurile de reformă bugetară şi instrumentele digitale de combatere a evaziunii fiscale decise la finalul lui 2023 şi implementate de la începutul acestui an îşi vor face simţite efectele în următoarele luni. Printr-o colectare mai bună în România, vom continua reducerea deficitului”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

“Semnalele pe care le avem deja pentru luna ianuarie sunt îmbucurătoare şi am dori să rediscutăm proiecţiile împreună cu echipa FMI, după încheierea primului trimestru din 2024,” a adăugat prim-ministrul.

Premierul a reconfirmat că reforma aparatului bugetar continuă şi se va finaliza la jumătatea acestui an, iar Guvernul va lucra în ritm susţinut pentru a elabora în termen toate reformele stabilite în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Măsurile luate de Guvern anul trecut au contribuit la menţinerea stabilităţii macroeconomice, la reducerea deficitului bugetar şi ale inflaţiei peste estimările anterioare. Aceasta a fost una dintre concluziile experţilor FMI aflaţi în vizită la Bucureşti în această perioadă, conform unui comunicat al Guvernului.

„Delegaţia FMI a remarcat impactul pozitiv al volumului de investiţii directe în economia României şi a identificat în creşterea consumului intern o potenţială sursă de creştere economică pentru anul în curs. Cele două părţi au fost de acord că ţinerea sub control a deficitului rămâne principala provocare a Guvernului pe termen mediu. Delegaţia FMI, condusă de Jan Kees Martijn a fost primită la Palatul Victoria de primul-ministru, Marcel Ciolacu, alături de vicepremierul Marian Neacşu, de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Economiei, Radu Oprea şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu”, arată sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici