Cîţu: După informatizare, colectarea ANAF trebuie să crească la 32% din PIB, de la 27% în prezent

Soluţia pentru creşterea veniturilor bugetare este informatizarea ANAF, iar ţinta pe termen mediu este creşterea colectării de la 26 - 27% din PIB în prezent la 32%, a declarat luni ministrul Finanţelor Florin Cîţu, la Digi 24. Ministrul a adugat că va verifica cum s-au cheltuit 44 milioane de euro.

865 afișări
Imaginea articolului Cîţu: După informatizare, colectarea ANAF trebuie să crească la 32% din PIB, de la 27% în prezent

„După informatizare, colectarea ANAF trebuie să crească la 32% din PIB”

„Sectorul privat s-a informatizat, a rămas sectorul public. Pentru acest an ne propunem să legăm casele de marcat la ANAF. Următorul ministru va pleca de la un alt nivel”, a spus Cîţu.

Ministrul Finanţelor spune că până acum s-au cheltuit 44 de milioane de euro pentru informatizarea ANAF fără nici un rezultat, că va verifia cine se face vinovat de această situaţie şi va fi tras la răspundere. „S-a cheltuit enorm pe proiecte care nu au adus nici un rezultat şi nimeni nu a răspuns pentru asta”, a spus Cîţu.

În context, ministrul a vorbit şi despre restructurarea ANAF, unde va fi înfiinâat un departament de analiză de risc, care va face analize separate, în baza cărora vor fi efectuate controalele, şi nu politic, ca pînă acum. În plus, va fi adoprat un sistem securizat de comunicare, pe care Cîţu l-a comparat cu cutiile negre de la avioane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici