Clubul La Muse a fost închis de Garda Financiară. Restaurantul Casa Rustic, amendat

Clubul La Muse din Centrul Istoric al Capitalei şi alte patru localuri din cartierul Drumul Taberei au fost închise de Garda Financiară din cauza unor nereguli descoperite la controale întreprinse la sfârşitul săptămânii trecute, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din domeniu. Restaurantul Casa Rustic din cartierul bucureştean Drumul Taberei a fost amendat cu 3.000 de lei.

1807 afișări
Imaginea articolului Clubul La Muse a fost închis de Garda Financiară. Restaurantul Casa Rustic, amendat

Casa Rustic (Imagine: casarustic.ro)

Potrivit procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor remis MEDIAFAX, restaurantul Casa Rustic a fost amendat cu 3.000 de lei pentru "nerespectarea normelor emise de Ministerul Finanţelor Publice cu privire la întocmirea şi utilizarea documentelor justificative şi contabile pentru toate operaţiunile efectuate".

"În data de 26.01.2013, am avut control de la Garda Financiară, dar care nu s-a soldat cu închiderea unităţii şi suspendarea activităţii", precizează administratorul localului într-un comunicat.

Precizările vin după ce Garda Financiară a anunţat, luni, că activitatea comercială a şase localuri a fost suspendată în urma controalelor efectuate la sfârşitul săptămânii trecute în trei cluburi de noapte din Centrul Istoric şi 13 restaurante din cartierul Drumul Taberei. Iniţial, a existat informaţia potrivit căreia printre localurile sancţionate cu suspendarea activităţii s-ar fi numărat şi Casa Rustic.

Potrivit Gărzii Financiare, la localurile sancţionate cu suspendarea activităţii comerciale pentru trei luni au fost constatate abateri precum încălcarea obligativităţii utilizării caselor de marcat electronice fiscale sau a normelor legale privind evidenţa operativă a mărfurilor aflate la vânzare.

Garda Financiară precizează că în nopţile de vineri şi sâmbătă, 26 şi 27 ianuarie, comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Financiare, împreună cu inspectori din cadrul Unităţii de Inspecţie Fiscală (ANAF), au verificat 16 localuri din Bucureşti, respectiv trei cluburi de noapte din Centrul Istoric şi 13 restaurante din cartierul Drumul Taberei).

În urma controalelor, au fost dispuse şi 38 de sancţiuni contravenţionale cu amendă şi confiscarea numerarului neînregistrat în cuantum total de 84.600 lei.

În aceeaşi perioadă, echipe de comisari din cadrul secţiilor Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timiş ale Gărzii Financiare, au verificat activitatea a 22 cluburi de noapte din aria de competenţă, au aplicat amenzi totale în valoare de 64.900 lei şi au confiscat numerar în cuantum total de 17.165 lei încasat fără emiterea bonului fiscal. De asemenea, comisarii au dispus suspendarea pentru trei luni a activităţii comerciale a şase dintre localurile verificate.

Acţiunile de control ale Gărzii Financiare au fost realizate cu sprijinul Poliţiei şi Jandarmeriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici