Cofondatorul Yahoo Jerry Yang părăseşte compania. Decizia este aplaudată de acţionari

Cofondatorul Yahoo Jerry Yang a demisionat din toate funcţiile ocupate, inclusiv din Consiliul de Adminsitraţie, decizie aplaudată de acţionari, care l-au criticat pentru că a împiedicat mai multe investiţii care ar fi putut revigora compania, inclusiv vânzarea către Microsoft.

252 afișări
Imaginea articolului Cofondatorul Yahoo Jerry Yang părăseşte compania. Decizia este aplaudată de acţionari

Cofondatorul Yahoo Jerry Yang părăseşte compania. Decizia este aplaudată de acţionari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Plecarea surprinzătoare a lui Yang survine la două săptămâni după numirea lui Scott Thompson ca director general al Yahoo, cu mandatul de a readuce compania la "gloria" de la sfârşitul anilor '90.

Investitorii de pe Wall Street consideră că demisia lui Yang facilitează atragerea unei injecţii semnificative de capital de la fonduri de investiţii, sau un acord pentru vânzarea participaţiei de 40% deşinută la grupul chinez Alibaba.

"Toată lumea va presupune că acum este mai probabilă o înţelegere cu partenerii din Asia. Acţionarii consideră că Jerry era mai concentrat pe reconstruirea Yahoo, şi nu pe maximizarea câştigului acţionarilor pe termen scurt", comentează analistul Ben Schacter de la banca de investiţii Macquarie.

Yang rupe toate legăturile cu compania pe care a fondat-o în 1995, după ce a fost criticat dur de investitori pentru modul în care a administrat Yahoo începând cu decizia de a respinge, în 2008, o ofertă consistentă de preluare din partea Microsoft, de peste 47 miliarde de dolari. În prezent compania are o capitalizare de piaţă de mai puţin de 20 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici