Comerţul pe internet între marile pieţe va creşte de 3 ori până în 2018. Care vor fi cele mai căutate produse

Comerţul online cu bunuri între marile economii ale lumii va creşte de trei ori în următorii cinci ani, datorită numărului tot mai ridicat de clienţi şi campaniilor internaţionale desfăşurate de retaileri, potrivit rezultatelor unui studiu dat publicităţii de PayPal, divizie a EBay.

833 afișări
Imaginea articolului Comerţul pe internet între marile pieţe va creşte de 3 ori până în 2018. Care vor fi cele mai căutate produse

Comerţul pe internet între marile pieţe va creşte de 3 ori până în 2018. Care vor fi cele mai căutate produse (Imagine: Shutterstock)

Comerţul internaţional pe internet între SUA, China, Germania, Marea Britanie, Australia şi Brazilia va urca de la 105 miliarde de dolari în acest an la 307 miliarde de dolari în 2018, relevă un studiu realizat de Nielsen pentru PayPal, transmite Bloomberg.

Principalele categorii de produse după cifra de afaceri vor fi îmbrăcămintea, încălţămintea şi accesoriile vestimentare, urmate de produsele de sănătate şi înfrumuseţare şi electronice, potrivit raportului.

EBay, cea mai mare piaţă de comerţ online din lume, caută să se extindă pe plan internaţional, mai ales pe pieţele emergente, unde potenţialul de creştere este mai ridicat faţă de economiile dezvoltate.

Aproximativ un sfert din veniturile EBay şi peste jumătate din afacerile PayPal au fost generate anul trecut de operaţiuni din afara SUA.

PayPal se concentrează în special pe China, potrivit preşedintelui companie, David Marcus.

"Dacă analizăm oportunităţile din China, vedem că există 40 de milioane de firme mici dintre care numai 5 milioane exportă bunuri prin intermediul internetului. Deci există un potenţial enorm de creştere", a afirmat Marcus într-un interviu acordat Bloomberg.

Nielsen estimează că dezvoltarea comerţului online internaţional va fi accelerată în bună măsură şi de răspândirea dispozitivelor mobile cu acces la internet, precum smartphone-urile şi tabletele. Compania anticipează că, în anul 2018, dispozitivele mobile vor servi drept platforme pentru tranzacţii internaţionale de 106 miliarde de dolari, faţă de 36,4 miliarde de dolari în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici