Comisia Europeană îi invită pe fermieri să îşi împărtăşească experienţele legate de practicile comerciale neloiale

  • Comisia Europeană anunţă că fermierii sunt aşteptaţi să îşi împărtăşească experienţele legate de practicile comerciale neloiale din cadrul lanţului de aprovizionare cu alimente.
  • Ţinând cont de acestea, Comisia va propune mai multe acţiuni statelor membre.
185 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană îi invită pe fermieri să îşi împărtăşească experienţele legate de practicile comerciale neloiale

Potrivit unui comunicat al CE, un sondaj care vizează în mod specific fermierii şi micii furnizori din UE care îşi desfăşoară activitatea în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar, în diverse etape ale producţiei şi distribuţiei, este disponibil online în toate limbile UE până la 15 martie 2023. Respondenţii pot indica dacă s-au confruntat recent cu practici comerciale neloiale sau dacă legislaţia actuală le oferă o protecţie suficientă împotriva cumpărătorilor mai puternici din punct de vedere economic.

După ce a prezentat, la 22 februarie, opţiuni de simplificare pentru reducerea sarcinii care le revine fermierilor din UE, Comisia lucrează la acţiuni destinate să îmbunătăţească poziţia fermierilor în cadrul lanţului alimentar şi să amelioreze lupta împotriva practicilor comerciale neloiale.

În luna martie, Comisia va prezenta statelor membre mai multe acţiuni care ar putea aborda aspecte precum transparenţa pieţei în cadrul lanţul valoric, punerea în aplicare a Directivei privind practicile comerciale neloiale şi asigurarea respectării acesteia, costurile de producţie sau un control mai omogen al normelor existente privind produsele agricole importate.

„Acestea vor ţine seama de rezultatele consultării specifice, care va fi lansată în martie şi care va permite identificarea principalelor surse de îngrijorare, precum şi înţelegerea factorilor care influenţează sarcina şi complexitatea administrativă”, transmit reprezentanţii Comisiei.

De asemenea, Comisia încurajează toate părţile interesate să îşi împărtăşească opiniile cu privire la sarcina administrativă potenţial legată de Directiva privind nitraţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici