CONFERINŢA Mediafax Talks about Transport&Logistics - GFR: Tot mai multe transporturi ocolesc România din cauza stării precare a infrastructurii feroviare

Starea proastă a infrastructurii feroviare la nivel naţional determină operatorii care transportă marfă din Asia să ocolească România, a declarat vineri, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Transport & Logistics, Sorin Chinde, directorul general al Grupului Feroviar Român (GFR).

390 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA Mediafax Talks about Transport&Logistics - GFR: Tot mai multe transporturi ocolesc România din cauza stării precare a infrastructurii feroviare

CONFERINŢA Mediafax Talks about Transport&Logistics - GFR: Tot mai multe transporturi ocolesc România din cauza stării precare a infrastructurii feroviare (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

"Starea infrastructurii feroviare din România este departe de a fi ceea ce ne trebuie pentru a permite transporturi de calitate la un cost rezonabil şi, implicit, de a contribui la dezvoltarea economică a ţării", a spus Chinde.

El a adăugat că starea precară a infrastructurii face ca România să rişte să piardă avantajul pe care îl are cu portul Constanţa, cel mai mare port la graniţa de Est a Uniunii Europene, într-o zonă sigură.

"În condiţiile în care Asia este un partener din ce în ce mai important pentru Uniunea Europeană, tot mai multe transporturi ocolesc România, se duc în Croaţia sau se duc direct în porturile din vestul Uniunii Europene, deşi, ca nivel al costurilor şi timp de tranzit, portul Constanţa ar fi o alternativă mult mai viabilă", a mai spus Chinde.

Grup Feroviar Român este cel mai mare jucător privat din sectorul transportului feroviar din România şi unul dintre principalii competitori la nivelul Europei Centale şi de Sud-Est.

GFR, parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici