CONFERINŢĂ ZF - Niţă: Statul nu va cere "la infinit" companiilor să verse la buget 85% din profit

Statul nu va cere "la infinit" companiilor pe care le controlează să direcţioneze la buget 85% din profit, pentru că aceste unităţi au nevoie de investiţii, a declarat miercuri ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

276 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ ZF - Niţă: Statul nu va cere "la infinit" companiilor să verse la buget 85% din profit

CONFERINŢĂ ZF - Niţă: Statul nu va cere "la infinit" companiilor să verse la buget 85% din profit (Imagine: Shutterstock)

"Mizez foarte mult pe investiţii, pe participarea capitalului românesc şi pe investiţiile companiilor româneşti. Vom face asta pe termen scurt", a afirmat Niţă, la o conferinţă organizată de Ziarul Financiar.

El a mai spus că unele companii, precum Romgaz, au posibilitatea de a obţine credite pentru investiţii şi că obligativitatea cedării a 85% din profit nu va fi "la infinit", ci pe o perioadă limitată.

Săptămâna trecută, Niţă a anunţat că şi anul viitor companiile de stat vor fi obligate să renunţe în favoarea bugetului la 85% din profit.

Guvernul a decis în 2010 ca firmele de stat şi regiile autonome să transfere la bugetul de stat echivalentul a 90% din profit, măsură argumentată de Executiv prin faptul că şi acestea "trebuie să fie parte la efortul de solidaritate de a susţine bugetul de stat în momente dificile". Din 2011 cota a fost redusă la 85%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici