Consiliul Concurenţei: Piaţa se dinamizează, se erodează poziţiile puternice ale unor companii

Piaţa se dinamizează, se erodează poziţiile puternice pe care le au în piaţă unele companii, creşte concurenţa, creşte comerţul online, mi-aş dori foarte mult să văd sistemele de plăţi avansând, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

309 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei: Piaţa se dinamizează, se erodează poziţiile puternice ale unor companii

Consiliul Concurenţei: Piaţa se dinamizează, se erodează poziţiile puternice ale unor companii (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

El a adăugat că în sistemul bancar concurenţa e net inferioară ca rezultate celei din piaţa telecom. ”Ne vom preocupa să păstrăm nivelul şi să avem capacitate de a înţelege ce se întâmplă în piaţă, dar nu cred că trebuie să fim foarte intervenţionişti. Dacă sunt plângeri deschidem investigaţii. Dacă sunt firme dominate, mari, trebuie să fie foarte atente la ceea ce fac. Dacă sunt plângeri, trebuie să le analizăm. Noi nu trebuie să fim ceva ce împiedică evoluţia pieţei”, a afirmat preşedintele Consiliului Concurenţei, la ZF Mobilio16.

Chiriţoiu a adăugat că nu trebuie să ne opunem lucrurilor care au sens economic, care duc la eficienţă şi reduc costurile. ”Când vine vorba de cooperarea între companii pentru a utiliza aceleaşi echipamente din infrastructură, acesta este un lucru bun”, şi-a exprimat opinia şeful CC.

De asemenea, el a amintit că au fost întâlniri cu reprezentanţi ai Uber, România fiind una dintre ţările mai relaxate, pentru că nu ”sare să blocheze” noutăţile din piaţă. ”La noi preţul este foarte mic, nu găsiţi ţări din UE unde tarifele la taxiuri sunt mai mici decât în România. Pentru noi sunt mai degrabă un lucru pozitiv. Clienţii vor avea o alternativă”, a mai spus Bogdan Chiriţoiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici