Constantin: Consumul de carne de cal a crescut foarte mult în Franţa, toată lumea a mers să testeze

Consumul de carne de cal a crescut foarte mult în Franţa în ultima perioadă, deoarece evenimentele recente i-au determinat pe cumpărători să testeze acest produs, a afirmat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a susţinut că a aflat despre acest lucru chiar de la autorităţile franceze.

270 afișări
Imaginea articolului Constantin: Consumul de carne de cal a crescut foarte mult în Franţa, toată lumea a mers să testeze

Constantin: Consumul de carne din cal a crescut foarte mult în Franţa, toată lumea a mers să testeze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul Agriculturii a convocat, duminică la Palatul Victoria o şedinţă cu oficialii instituţiilor cu atribuţii în gestionarea crizei generate de etichetarea greşită a cărnii de vită. La şedinţă participă şi un reprezentant al Serviciului Român de Informaţii.

"Să ştiţi că zilele trecute am fost în mai multe state, printre care şi Franţa, şi acolo autorităţile spuneau că a crescut foarte mult consumul de carne de cal. Toată lumea, vorbind despre cât de bună este carnea de cal, a mers şi a început să testeze produsele respective", a spus Constantin participanţilor la reuniune.

Scandalul cărnii de cal etichetate fals drept carne de vită a afectat aproximativ 15 ţări europene.

Guvernul francez a dezvăluit existenţa unei filiere care trecea prin cel puţin cinci ţări: Franţa, Luxemburg, România, Olanda, Cipru. Cazul implică 750 de tone de carne folosită pentru prepararea a peste 4,5 milioane de produse vândute în 13 ţări europene.

O anchetă a Guvernului de la Paris a indicat că firma franceză Spanghero, care acuzase furnizorul român, se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici