Contracandidatul lui Merkel la funcţia de cancelar: Europa are nevoie de un nou Plan Marshall

Statele puternic afectate de criză din Uniunea Europeană au nevoie de un nou Plan Marshall, care să le ajute să revină pe creştere economică, a declarat, marţi, Peer Steinbruck, contracandidatul actualului cancelar, Angela Merkel, pentru postul de şef al guvernului german.

709 afișări
Imaginea articolului Contracandidatul lui Merkel la funcţia de cancelar: Europa are nevoie de un nou Plan Marshall

Peer Steinbruck (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un astfel de pachet financiar ar sprijini ţările afectate de măsurile de austeritate adoptate de la declanşarea crizei, a spus Steinbruck, care a fost desemnat de Partidul Social Democrat să conducă guvernul dacă formaţiunea câştigă alegerile parlamentare din toamnă.

Programul economic ar putea fi finanţat parţial prin noi taxe pe tranzacţii financiare, a declarat Steinbruck într-un discurs la Universitatea Liberă din Berlin, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Insistenţa actualului guvern german pentru austeritatea bugetară în Europa cauzează stagnare economică, a avertizat politicianul german.

Ţările precum Grecia şi Portugalia au nevoie de un plan de amploare, similar celui prin care Germania a fost reconstruită după Al Doilea război Mondial, pentru a evita o "spirală diabolică", a spus el.

Partidul Social Democrat se află în urma formaţiunii cancelarului Merkel în sondajele din Germania, cu trei luni înaintea alegerilor programate pentru 22 septembrie.

Planul Marshall a fost lansat şi finanţat de Statele Unite după încheiarea celui de-Al Doilea Război Mondial pentru a ajuta la reconstruirea economiilor statelor europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici